Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
 

Dallimet në distancë të punës dhe dixhitalizmi i nomadizmit

Përparimi teknologjik i sjellë nga epoka e internetit ka kontribuar shumë në jetën e përditshme të njerëzve. Interneti ka qenë një burim informacioni, rrugë për komunikim dhe socializim.

Por qëllimi i saj shkon përtej ndërsa përparon në modifikimin e strukturës tradicionale të punës për shumicën e kompanive dhe bizneseve.

Mundësia për të punuar nga kudo

Përmes ndihmës së mediave sociale, marketingu është bërë i lehtë për ndërmarrjet fillestare dhe madje edhe bizneset më të mëdha. Lehtësia dhe qasja e saj kanë shtrirë hapësirën e punës nga katër qoshet e dhomës së zyrës dhe ka bërë të mundur që punonjësit të punojnë nga kudo.

Through a number of innovations, from software like Office 365 and Gmail G Suite‌ that are accessible anywhere, cheap internet access and gadgets, virtual banks like TransferWise account or Llogari revolte‌ and payments on PayOneer card that are all managed remotely, the digital media has opened up work opportunities for people to be productive even remotely. Thus, the growing numbers of freelancers and digital nomads.

Cili është ndryshimi midis punës në distancë dhe nomadizmit dixhital?

Si nominalizmi pavarur, ashtu edhe ai nominal, kërkon punë në distancë - megjithatë ekziston një ndryshim midis tyre.

Dallimi më i madh do të ishte më i veçantë për stilin e jetës që vjen.

Për nomadët dixhitalë, është si të punosh në rrugë dhe të përshtatesh me mjedisin ku ndodhesh. Meqenëse ata do të lëviznin nga një qytet në tjetrin, qëndrimi i tyre është i kufizuar në disa javë deri në gjashtë muaj zakonisht - dhe rrallë shkon nën disa javë në fillim, pasi kjo do të shoqërohej më shumë me udhëtimin për pushime.

Për dallim nga profesionistët e pavarur që punojnë nga distanca në komoditetin e shtëpive të tyre, një nomad dixhital është një endacak që sjell punën në destinacione të ndryshme të udhëtimit dhe zhyt në kulturë përmes marrjes me qira të hapësirave të apartamenteve dhe dhomave të hoteleve.

Jetesa fleksibile e largët

Kjo mënyrë jetese bën të mundur që ata të punojnë në çdo vend, por kërkon aftësinë për t'u përshtatur mirë me kulturat dhe zakonet e ndryshme, gjë që nuk ka gjasa për pavarësi të pavarur.

Kjo e fundit nuk kërkon shumë fleksibilitet sesa lloji i stilit të jetesës që një nomad dixhital ka. Edhe pse të dy llojet e punës kërkojnë një sens të fortë të vetëdisiplinës dhe sjell një sakrificë për stabilitetin.

Prandaj, si puna e largët ashtu edhe nomadizmi dixhital kanë këtë të përbashkët që fleksibiliteti vjen me një çmim, dhe kërkon që të vetë-edukohet në aftësitë personale që mund të mos jenë të lehta për t'u mësuar për të gjithë, veçanërisht për vetë-disiplinën.

Kush janë nomadët dixhitalë?

Nomadët dixhitalë janë kryesisht njerëz të rinj që janë mjaft të guximshëm për të mësuar kultura të ndryshme dhe për të eksploruar botën pasi mbajnë një kontroll të qëndrueshëm.

Ata janë zakonisht ata që punojnë në industrinë e marketingut, shkrimit, IT, dizajnit, tutorizimit, medias dhe këshillimit, disa nga punët më të mira të nomadëve dixhitalë për konsiderata të zakonshme. Në thelb, këta janë individë që maksimalizojnë përdorimin e teknologjisë së informacionit dhe komunikimit që ata të jenë në gjendje të fitojnë për një jetesë edhe nga distanca.

Kjo qasje evoluuese drejt punës u jep shumë individëve një frymëzim për të marrë lirinë e vërtetë duke qenë në gjendje të udhëtojnë nëpër botë pa kufij apo kufij për t'iu përmbajtur, pa qenë e nevojshme të ndjehen joproduktive dhe të përplasin keqkuptimin e zakonshëm që udhëtimet thjesht duhet të mbeten si një luks.

Nomadizmi dixhital i hapi njerëzit mundësinë për të bërë punë ndërsa kudo në botë.

Vendosja e punës dixhitale të nomadit

Këto liri përmbajnë vendosjen tradicionale të punës në hapësirat e zyrave. Liria që vjen me nomadizëm dixhital është e dukshme edhe me numrin e punës që mund të keni.

Më shpesh sesa jo, nomadët pranojnë një gamë të gjerë klientësh dhe një numër pune që lidhen me ekspertizën e tyre. Kjo nuk ju kufizon të maksimizoni kohën tuaj të destinuar për punë dhe kohën tuaj për relaksim dhe eksplorim.

Justshtë vetëm çështje e menaxhimit të kohës dhe profesionalizmit për të qenë të suksesshëm në këtë lloj pune.

Të kesh një plan është akoma shumë e rëndësishme

Por jo vetëm kaq, të jetosh si një nomad dixhital gjithashtu përcakton një mënyrë jetese modeste dhe të inkurajon të mendosh për mënyra inovative për të kursyer atë që po fiton.

Sigurisht, ka një avantazh të konsiderueshëm të madh pasi mund të eksploroni botën ndërsa sjellni punën tuaj me vete. Sidoqoftë, ka ende nevojë të mendoni për një kohë të gjatë dhe të konsideroni mundësi të tjera për të rritur të ardhurat tuaja, në mënyrë që të mund të mbështetni udhëtimet tuaja. Ende është shumë e rëndësishme të kesh një plan se si t'i realizosh fundet.

Adfarë të zgjidhni?

Nomadizmi dixhital është një mentalitet që ju jep lirinë të eksploroni botën ndërsa jetoni në vende të ndryshme që mund të jenë të përshtatshme për personalitetin dhe stilin e jetës tuaj.

Kjo ju lejon të kërkoni vende që mund të sfidojnë ose t'ju japin një perspektivë të ndryshme mbi botën. Shtë një mentalitet dhe një mënyrë jetese që ju lejon të rriteni dhe ta jetoni jetën tuaj në maksimum, pa pasur nevojë të braktisni realitetin që duhet të punoni që ju të mbijetoni.

Ndërsa të punosh në distancë do të thotë që po shijon rehatinë prodhuese dhe shtëpinë tënde, me fleksibilitetin për të kaluar kohën me ndonjë gjë thelbësore që ka rëndësi për ty, siç janë hobi, miqtë e tu, familja ose çfarëdo që të pëlqen, duke shmangur gjithashtu humbja e kohës personale e shoqëruar me lëvizjen e përditshme të një pune.

Cila është konfigurimi juaj i preferuar, nomadizmi dixhital i punës në distancë, dhe për cilin qëllim? Na tregoni në komente.

Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
 

Artikuj të ngjashëm


Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
 

Comments (0)

Lini një koment

Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
 
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë