Farë është një nomade dixhitale? Në terma të thjeshtëNomadët e punës: çfarë është?

Le të fillojmë në fillim: çfarë është një nomad dixhital dhe çfarë do të thotë? Termi përbëhet nga dy fjalë: dixhitale dhe Nomad. Nëse e analizoni si kjo, është mjaft e dukshme:

  • Nomad ka të bëjë me faktin se një Nomad Dixhital udhëton nga një vend në tjetrin pa një shtëpi fikse.
  • Digital tregon që Nomad Dixhital është i lidhur me dhe përmes internetit dhe kështu fiton para (si pjesë e punës së tij).

Kështu që, nëse e merrni përkthimin fjalë për fjalë, një Nomad Dixhital është gjithnjë në lëvizje dhe po shëtit botën, ai është në gjendje të fitojë para në internet duke përdorur kanale dixhitale.

Shembuj të disa prej punëve më të mira të nomadeve dixhitale përfshijnë një softuer ose zhvillues të uebit, krijues të përmbajtjes, ekspert të blockchain, menaxher të mediave sociale, tregtar në internet, ose asistent virtual, ose shërbim të kujdesit ndaj klientit. Gama e asaj që bën një nomad dixhital është shumë e madhe dhe përfshin në të vërtetë edhe më shumë sesa punë standarde standarde të nomadëve dhe llojeve të tjera të profesioneve.

Gjithmonë në lëvizje

Në praktikë, kam vërejtur se termi Nomad Dixhital është më i gjerë. Një nga arsyet është se për shumë Nomada Dixhitale është e lodhshme të udhëtosh pa ndalesë nga një vend në tjetër.

Shumë prej tyre qëndrojnë (përkohësisht) në një zonë të caktuar për disa muaj (ose një vit), në varësi të asaj që lejojnë vizën e tyre të udhëtimit dhe ku dëshirojnë të qëndrojnë.

Vura re që disa njerëz ndjehen pengesë për të ndërmarrë hapa sepse pyesin veten se çfarë është një nominal dixhital dhe nuk dinë ta bëjnë si duhet dhe në mënyrë të qëndrueshme.

Kur je një nominal dixhital dhe çfarë duhet të bëj unë për tu bërë ai? Unë mund t'ju them se nuk ka asnjë mënyrë për ta bërë këtë, dhe nuk ka asnjë të drejtë ose të gabuar.

Mundohuni të gjeni mënyrën tuaj të të punuarit me kohë të plotë ose pjesërisht në vendndodhje të pavarur dhe kombinoni këtë me pasionin tuaj për udhëtime, për shembull, duke punuar nga jashtë për një periudhë të caktuar kohe.

Ju mund ta bëni këtë duke planifikuar një stacion pune për veten tuaj, ose duke vazhduar udhëtime dixhitale të Nomad, siç janë ato që Gjeni Paketën tuaj ose tërheqje të Pa organizuara, organizon për ta bërë atë të thjeshtë për një fillim të parë.

Ju gjithashtu mund të qëndroni në vendin tuaj, dhe të përpiqeni të punoni nga vendi i një miku, një hotel apo ndonjë vend tjetër që nuk është shtëpia dhe zyra juaj.

Gjeni paketën tuaj
Tërheqjet e paqëndrueshme

Kur mund ta quani veten Nomad?

Siç thashë, ka shumë mënyra të ndryshme për të kombinuar punën e pavarur nga vendndodhja me udhëtimin. Nuk ka asnjë mënyrë, dhe nuk ka asnjë të drejtë ose të gabuar.

Një Nomad Digjital është dikush që mund të punojë me kohë të plotë ose pjesërisht në vendndodhje të pavarur dhe për këtë arsye merr lirinë që shpesh të punojë nga jashtë.

Atëherë, çfarë është një nominal dixhital që mund të kërkoni? Pointështja ime është se nuk duhet të ketë rëndësi se çfarë përcaktimi është saktësisht. Termi dhe mënyra e jetesës shoqëruese është ende relativisht e re, kjo është arsyeja pse kuptimi i Nomadit Digjital nuk është vendosur ende plotësisht.

Njerëz të ndryshëm i janë bashkëngjitur përkufizimeve të ndryshme, gjë që e bën atë të bukur, siç thashë: ka shumë mënyra të mundshme për të kombinuar punën dhe udhëtimin në internet. Kjo ofron mundësi fantastike për një gamë të gjerë njerëzish me profesione shumë të ndryshme, dhe lista nuk është e mbyllur, varet nga ju të gjeni atë që do të funksionojë për veten tuaj.

Si duket jeta e Nomadit Digjital

Tani çdo ditë është ndryshe! Nuk e di si do të duket fundi i kësaj jave sot. Kam disa marrëveshje, por përndryshe, gjithçka është ende e hapur për të ndryshuar.

Meqenëse jemi rikthyer, nuk kam qenë në Hollandë për më shumë se katër javë me radhë, sepse ndërkohë, unë ofroj frymëzim të mjaftueshëm që më pëlqen të fitoj jashtë vendit.

Shtetet e Bashkuara janë shtëpia ime, baza ime, por unë jam mjaft fleksibël për të shkuar kur dhe ku dua, me ose pa punë. Dhe kjo ndjenjë e lirisë është fantastike!

Dhe kjo është pikërisht ndjenja për mua që i përket mënyrës së jetës së një nomade dixhitale dhe përbën thelbin e asaj që është një nomadë dixhitale në ditët e sotme - dhe shpresojmë që për vitet në vazhdim!


Comments (0)

Lini një koment