Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
 

5 Arsyet për tu bërë një nomad dixhital

Nomadizmi Dixhital: çfarë është?

Në një botë ku dixhitali rritet më shpejt se kurrë, Nomadism Digital po përdor përparësitë e pajisjeve tona elektronike kur bëhet fjalë për punën tonë. Në thelb, një nomad dixhital është dikush që punon nga vendi që ai ose ajo preferon. Ai / ajo mund ta bëjë këtë falë një lloji të veçantë të punëve që nuk kërkojnë që ai ose ajo të jetë personalisht në zyrë. Për shembull, punë si zhvillues, shkrimtar, freelancer, mësues në anglisht në internet, redaktues video, projektues, etj., Nuk kërkojnë që ju të jeni në një vend të veçantë në një kohë të veçantë. Këto punë kërkojnë vetëm një gjë: Një lidhje interneti. Disa nga ato punë, si projektuesi për shembull, gjithashtu kërkojnë një kontakt të rregullt me ​​klientët, por kjo është plotësisht e mundur përmes internetit në ditët e sotme. Punët e disa nomadëve dixhitalë janë aq të lehta sa çdokush mund t'i marrë ato.

Një pengesë e mënyrës së jetesës së Nomadizmit Digital

Do të ishte e gabuar t'ju paraqisni vetëm avantazhet e bërjes së një nomade dixhitale. Prandaj, këtu është një pikë për tu siguruar që e kuptoni tërë ndryshimin që ky vendim do të provokojë në jetën tuaj. Në të vërtetë, Nomadizmi Dixhital ka të metat e tij. Nëse jeni i bashkangjitur në vendlindjen tuaj, bërja e një nomade dixhitale mund të mos jetë për ju. Ju ndoshta do të duhet të lini familjen tuaj për një kohë të gjatë nëse doni të zgjidhni një mënyrë jetese dixhitale. Unë e shoh nomadizmin dixhital si një pakt. Ju tregtoni lirinë për pronat tuaja dhe disa nga marrëdhëniet tuaja. Zgjedhja është në dorën tuaj. Për të bërë zgjedhjen e duhur, tani duhet të paraqesim avantazhet e këtij stili të jetës. Le të shohim 5 arsyet për t'u bërë një nomad dixhital.

Burime të dobishme që do të hasni gjatë këtij artikulli:

Pse është Bali ishulli i ëndrrave për nomadët dixhitalë?
4 vendet e punës më të mira të kandidatit dixhital dokush mund të zgjedhë
5 Këshilla për të punuar në shtëpi për të qëndruar produktiv
5 destinacionet kryesore në Azi për nominalët dixhital
Të mirat dhe të këqijat e të qenit shefi juaj

5 Arsyet për tu bërë një nomad dixhital

Arsyeja 1: Ju mund të punoni nga kudo që ju pëlqen

Sigurisht, gjëja më e qartë është se ju mund të punoni atje ku dëshironi. Mund të jetë në shtëpi në qytetin tuaj, ose në plazh në një ishull të largët (laptopët nuk ju pëlqen rëra, kini kujdes me atë opsionin e fundit). Mund të punoni edhe në hotel, varet nga ju. Nomadët dixhitalë zakonisht zgjedhin vendin e tyre të ri të punës falë dëshirave të tyre. Nëse ata janë njerëz malorë, ata do të zgjedhin të punojnë në Peru, Indi ose Hawai. Nëse ata janë adhurues të ishullit, ata do të zgjedhin Bali, Jakarta, ose Hawaii edhe një herë. Varet vërtet nga personaliteti juaj.

Arsyeja 2: Ju mund të planifikoni kohën tuaj

Kjo është arsyeja më e fuqishme për t'u bërë një nomad dixhital. Të gjithë e dimë se koha është burimi ynë më i çmuar - madje më i çmuar se paraja - dhe se kemi një sasi të kufizuar të këtij burimi gjatë jetës sonë. Epo, unë kam një lajm të mirë për ju: të bëhesh një nomad dixhital do të thotë që e zotëron atë burim. Mbaron java e punës 5-ditore në javë! Ju jeni të lirë me kohën tuaj dhe jeni të lirë ta organizoni ashtu si dëshironi. Ndoshta ju do të punoni 7 ditë në javë përkundrazi në fillim, por vetëm në mëngjes. Ose ndoshta do të bëni të kundërtën: jepni kurse online në anglisht 3 ditë në javë në mënyrë që të fitoni para të mjaftueshme dhe të udhëtoni pjesën tjetër të javës. Nëse ndiheni sikur nuk do të fitoni mjaftueshëm me këtë strategji, ju rekomandoj të lexoni arsyen e katërt.

Arsyeja 3: Ju nuk keni një shef

Kjo është e vërtetë për shumicën e punëve dixhitale, por jo për të gjitha ato. Sidoqoftë, edhe nëse keni një shef, ai ose ajo me siguri e di për situatën tuaj - ju jeni në anën tjetër të planetit - dhe ai / ajo nuk do t'ju shqetësojë në asnjë kohë të ditës. Nëse me të vërtetë nuk keni një shef - i cili është rasti për shumicën e punëve dixhitale - do të jeni në gjendje të përjetoni punë ndryshe: ju jeni shefi juaj. Ju duhet të zgjidhni detyrat tuaja, orarin tuaj, orarin tuaj të punës. Nëse keni frikë të jeni shefi juaj, ju rekomandoj ta kontrolloni këtë artikull në lidhje me të mirat dhe të këqijat e të qenit shefi juaj.

Arsyeja 4: Të jetosh në një vend “të varfër”

Mbiemri "i varfër" nuk do të thotë se 90% e popullatës jeton në rrugë. Ky mbiemër u përdor për të folur për vendet ku monedha vendase ka një vlerë më të ulët se USD. Në të vërtetë, nomadët dixhitalë zakonisht bëjnë zgjedhjen për të jetuar në vendet ku kostoja e jetës është më e ulët se fuqia e monedhës së tyre. Gjëja më e zakonshme është të fitoni USD me punën tuaj dixhitale ndërsa paguani të gjitha nevojat tuaja në një valutë tjetër të vlerës më të ulët. Kjo është arsyeja pse shumë nomade dixhitale zgjedhin Bali për të jetuar jetën e tyre. Jo vetëm që Bali është një ishull i jashtëzakonshëm, me peizazh të jashtëzakonshëm dhe plazhe të izoluara, Bali është gjithashtu një vend relativisht i lirë (tani për tani! Themimet mund të rriten nëse nomadët dixhital vazhdojnë të shkojnë atje). Nëse doni të shkoni më tej dhe të zbuloni magjinë e Bali, ju rekomandoj të lexoni këtë artikull në lidhje me Pse është Bali ishulli i ëndrrave për nomadët dixhital?

Ideja e përgjithshme është zakonisht të ndjekim atë që sapo përmendëm: fitoni një monedhë me vlerë të fortë dhe paguani me një monedhë me vlerë të ulët. Për të mësuar më shumë rreth kësaj, unë rekomandoj që të lexoni këtë artikull në lidhje me 5 Destinacionet kryesore në Azi për Nomadat Digital.

Arsyeja 5: Ne jetojmë në epokën dixhitale

Ne jetojmë në epokën dixhitale. Do të thotë që punët dixhitale do të bëhen gjithnjë e më të zakonshme ndërsa koha vazhdon. Vlera e vendeve të punës të Nomadit dixhital do të rritet me kohën. Nëse vendosni të bëheni një nomadë dixhitale tani, do të jeni një hap përpara nga të tjerët, gjë që është diçka e rëndësishme për t'u marrë parasysh. Puna nga shtëpia është e ardhmja për një pjesë të punonjësve të zyrës. Përdorimi i saj sa më shpejt të jetë e mundur do t'ju ndihmojë të organizoni hapësirën tuaj të punës në shtëpi, të dini se çfarë funksionon dhe çfarë nuk ka për ju, dhe në përgjithësi do t'ju ndihmojë të jeni më produktivë. Për ta bërë këtë, ju duhet të lexoni këtë artikull në lidhje me 5 Këshillat e Punës nga Shtëpi për të Qëndruar Prodhimtar.

Guillaume Borde, rootstravler.com
Guillaume Borde, rootstravler.com

Guillaume Borde është një student 19-vjeçar francez që nisi faqen e tij të internetit rootstravler.com për të frymëzuar njerëzit të udhëtojnë dhe të ndajnë vlerat e tij. I interesuar për minimalizmin, ai gjithashtu shkruan libra gjatë kohës së lirë.
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
 

Foto Galeria

Artikuj të ngjashëm


Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
 

Comments (0)

Lini një koment

Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
 
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë