Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
 

5 Këshilla për të punuar në shtëpi për të qëndruar produktiv

Si të qëndrojmë produktivë nga shtëpia

Jobdo punë është e ndryshme. Shumë ndryshojnë në varësi të rrugës suaj të karrierës dhe llojit të biznesit tuaj, por qëndrimi produktiv ka tipare të zakonshme në shumicën e profesioneve.

Këto ditë, puna nga shtëpia është një lloj thelbësor dhe i domosdoshëm për shkak të distancës sociale, por edhe për shkak se teknologjitë e reja lejojnë që gjithnjë e më shumë njerëz të qëndrojnë duke punuar nga komoditeti i shtëpive të tyre, në vend që të kalojnë kohë të çmuar në trafik dhe udhëtime të përditshme.

Por pavarësisht nga profesioni, ne kemi renditur 5 punë nga këshilla për shtëpi për t'ju ndihmuar të qëndroni produktiv nga shtëpia.

Mbani një rutinë pune.

Puna nga shtëpia është disi punë fleksibël. Ju jeni përgjegjës për orët tuaja të punës dhe vështirë se do të ketë dikush rreth jush që t'ju kujtojë orarin tuaj të punës.

Shtë e rëndësishme të ruani dhe zbatoni një rutinë pune për t'ju ndihmuar të parandaloni shpërqendrimin. Kjo gjithashtu ju ndihmon të përfundoni punën tuaj në kohë.

Gjithashtu, mos harroni të mbani fokusin dhe përqendrimin tuaj me punën tuaj. Krijoni një kufi dhe kufi midis kohës së lirë dhe punës. Shpërqendrimet janë të pakufizuara kur jeni në shtëpi, kështu që është e rëndësishme nëse mësoni se si ta parandaloni atë.

Caktoni një hapësirë ​​pune.

Ka një gamë të gjerë hapësirash në shtëpi ku mund të punoni. Përcaktimi i hapësirës tuaj të punës personale ju jep atë vile të qenit në një zyrë dhe ju jep ndjenjën dhe motivimin për të punuar më shumë.

Pasja e hapësirës tuaj të punës gjithashtu ju jep intimitetin dhe paqen që ju nevojitet kur punoni. Dhe të kesh një mjedis të qetë dhe rrethinë mund të të ndihmojë të qëndrosh i përqendruar mendërisht.

Krijimi i hapësirës suaj të punës në shtëpi - Sipërmarrësi

Merrni pajisjet e duhura

Karrige e rehatshme zyre
Karrige e rehatshme zyre

Në mënyrë që të qëndroni produktiv ndërsa punoni nga shtëpia - ose, nëse kjo është edhe e mundur, të jeni edhe më produktiv sesa në zyrë - nuk është vetëm e rëndësishme të përcaktoni hapësirën tuaj të punës dhe të siguroheni që nuk do të shqetësoheni, por edhe për tu akomoduar në mënyrë korrekte.

Për shembull, përdorimi i një karrige zyre ergonomike‌ mund t'ju ndihmojë të qëndroni të përqendruar më gjatë - mbani mend se, mesatarisht, punëtorët e largët punojnë 1.4 ditë më shumë në muaj sesa kolegët e tyre që qëndrojnë në detyrë.

Puna nga shtëpia rrit produktivitetin

Kjo për faktin se ata kanë më shumë kohë në dispozicion, pasi ato shmangin lëvizjen përmes telekomunikacionit, por edhe sepse është më e vështirë të lini tavolinën tuaj të punës gjatë punës nga shtëpia, pasi nuk keni presionin e kolegëve të kolegëve që thonë mirë. për ditën, ose orari i transportit publik për të mbajtur vëmendjen.

Ju jo vetëm që do të duhet të mendoni për ta bërë ambientin tuaj të rehatshëm, por edhe të sigurt - mos harroni se rrjeti i shtëpisë tuaj dhe pajisjet tuaja janë më të lehta për tu kompromentuar nga sa keni marrë në punë, që menaxhohet nga profesionistë të sigurisë më së shumti herë. Prandaj, mendoni të merrni një VPN dhe gjithmonë lidhni pajisjet tuaja në Internet gjatë lidhjes, për t'i mbajtur komunikimet tuaja të sigurta.

Mësoni si të pushoni.

Meqenëse jeni duke punuar në komoditetin e shtëpisë tuaj, është më lehtë të mërziteni nga ngarkesa juaj e punës. Shumë punë mund të jenë pak irrituese dhe të lodhshme, ndonjëherë.

Gjithmonë mbani mend ta lejoni veten të pushoni, të merrni pak ajër të pastër dhe të rifitoni energjinë tuaj. Dini kur të ndaloni dhe kur të kaloni përsëri në punën tuaj.

Kjo mund të ju ndihmojë të mendoni shumë më qartë dhe ju ndihmon të zvogëloni stresin.

Mësoni kur dhe si të bëni një ditë pushimi | RAFTE

Ndërtoni një listë për të bërë.

Ndonjëherë, të kesh shumë punë mund t’ju ​​bëjë të harroni disa detyra që keni ndërmend të bëni për një ditë. Siç e përmenda edhe më parë, shpërqendrimet janë të pakufizuara kur jeni në shtëpi, krijimi i një liste të detyrave më parë mund t'ju ndihmojë të mbani mend përparësitë tuaja.

Pasi të keni përfunduar gjithçka në listën tuaj dhe të keni akoma ca kohë, ky do të ishte koha e përkryer për të bërë disa nga gjërat që dëshironi të bëhen. Gjithmonë mbani mend që të peshoni përparësitë tuaja, sepse gjithmonë vijnë e para.

7 mënyra për të shkruar një listë më të mirë për të bërë dhe të bëhet më shumë

Bashkëveproni me njerëzit e tjerë.

Nuk ka asgjë të keqe në komunikimin dhe bashkëveprimin me njerëzit e tjerë midis pushimeve, për sa kohë që ju i dini kufijtë tuaj. Të kesh dikë për të biseduar është një lloj pushimi dhe pushimi nga të gjitha ngarkesat e tua të vështira të punës.

Gjithashtu, marrja e gjërave nga këndvështrimi i njerëzve të tjerë mund t'ju japë një ide kur bëhet fjalë për punën tuaj.

Të presim: duke punuar nga këshillat e shtëpisë

Si përfundim, të punosh nga shtëpia është njëkohësisht një bekim dhe në një farë mënyre një luftë. Shpresojmë, gjërat e përmendura më lart ju ndihmuan të qëndroni produktiv ndërsa punoni brenda katër qoshet e shtëpisë tuaj pa kompromentuar rutinën tuaj të jetës së përditshme.

Vetëm mos harroni t’i zbatoni këto duke punuar nga këshillat e shtëpisë, por edhe gjëja më e rëndësishme kur punoni, mësoni të doni punën tuaj dhe gjithashtu do t'ju dashurojë përsëri.

Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
 

Artikuj të ngjashëm


Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
 

Comments (0)

Lini një koment

Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
 
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë