Kuptimi I Telekomunikacionit, Përfitimet Dhe Të MetatKuptimi i telekomut

Telekomunikimi ose më shpesh i njohur si punë nga shtëpia (WFH), bërja e komunikimit elektronik ose puna në distancë përcaktohet si një rregullim i punës ku punonjësit mund të kryejnë detyrat e tyre jashtë katër qosheve të zyrës.

Në thelb, nga telekomunikimi, punëdhënësit e ndërmarrjeve u lejojnë punonjësve të tyre të punojnë nga shtëpia ose në çdo vend, siç janë bibliotekat publike, hapësirat e bashkëpunimit ose kafenetë.

Ndërsa tendencat në industrinë e biznesit ndryshojnë, gjithnjë e më shumë kompani janë duke përfshirë telekomunikimin si pjesë e kulturës së tyre të punës.

Kuptimi i telekomut: Working from a location that is not the company office. For example, working from home, or connecting from a hotel lounge as a digital nomad or teleworker.

Në të vërtetë, disa kompani madje u sigurojnë punonjësve të tyre pajisjet e domosdoshme si smartphone, tablet ose laptop për të lehtësuar një ambient pune më të përshtatshëm.

Në vend që të udhëtojë nga shtëpia gjatë gjithë rrugës për në zyrë, punonjësi mund të kursejë kaq shumë kohë duke përdorur mjete telekomunikuese si platforma në internet, telefon, email dhe video konferenca.

Çfarë është telecommute? Një telecommute është një mënyrë e largët për të kryer një punë zyre nga një vend i largët, duke përdorur softuer konferencash ose mjete të tjera të bashkëpunimit në distancë.

Sidoqoftë, punonjësit shkojnë herë pas here në zyrën e tyre për takime të rëndësishme ose çështje të tjera thelbësore. Nga ana tjetër, sa i përket kompanive, ata e shohin telekomutin kuptimin si një mënyrë për të ulur kostot e tyre dhe për të rritur prodhimin e tyre në të njëjtën kohë.

Përfitimet e punës

Ka një mori përfitimesh për punët e telekomunikacionit. Me pak fjalë, detyrat e telekomunikacionit lejojnë punonjësit të shkëputen nga katër qoshet e zyrës dhe puna rraskapitëse nga 9 e mëngjesit deri në 17:00.

Për më tepër, gjithashtu u jep punonjësve më shumë liri dhe kontroll gjatë kohës së tyre, gjë që është e dobishme veçanërisht për prindërit beqarë ose studentë që punojnë që merren me përgjegjësitë e tyre.

Një përfitim tjetër i dukshëm i detyrave të telekomunikacionit është eliminimi i kohës së udhëtimit të kaluar nga punonjësit. Koha e humbur mund të përdoret për aktivitete më produktive në mënyrë që të merrni më shumë punë dhe të kaloni kohë me të dashurit. Për më tepër, detyrat e telekomunikacionit eleminojnë paratë e shpenzuara për transport, gaz dhe shpenzime të tjera të lidhura me udhëtimin që mund të lihen mënjanë si kursime.

Sa për punëdhënësit, ata përfitojnë përmes rritjes së niveleve të prodhimit me një kosto më të ulët. Gjithashtu, ndërmarrjet që përfshijnë detyrat e telekomunikacionit, si pjesë e kulturës së tyre të punës, zbulohet se kanë më pak pushime nga puna dhe punonjësit janë më të lumtur me punët e tyre, në krahasim me punonjësit e zyrës normale nga 9 e mëngjesit deri në 5 të mëngjesit.

Dhe për të mos përmendur, punët në tel gjithashtu lejojnë kompanitë të zvogëlojnë shpenzimet e tyre për zyra. Kjo përbën një zvogëlim afatgjatë të burimeve të zyrës siç janë boja, letra, përdorimi i ujit dhe konsumi i energjisë elektrike. Në disa raste, kuptimi i telekomut është ulja e kostos.

Të metat e punës

Sidoqoftë, përkundër të gjitha përfitimeve të punës në tel, ka disa pengesa të konsiderueshme për të punuar nga shtëpia. Një nga dobësitë e mundshme është vetë disiplina.

1. Vështirë për të qëndruar i përqendruar nga shtëpia

Një punonjës duhet të jetë jashtëzakonisht i përqendruar dhe i motivuar për të bërë punën në mënyrë të efektshme, në vend që të joshet të qëndrojë i papunë dhe të shikojë filma në shtëpi. Theelësi këtu është të sigurojmë një hapësirë ​​pune të veçantë dhe të përkushtuar larg të gjitha shpërqendrimeve të mundshme.

Telecommute vs remote: Ndërsa telecommuting mund të nënkuptojë që punonjësit kryesisht punojnë nga shtëpia dhe nganjëherë vijnë në zyrë për një takim të rastit, punëtorët në distancë zakonisht nuk vijnë në ndonjë takim fizik dhe mund të jenë të vendosur në distancë, që do të thotë vende të largëta nga ku ata kurrë nuk do të udhëtojnë për takime biznesi

2. Mungesa e kontakteve sociale

Një tjetër gjë është se disa punonjës e shohin këtë metodë duke u izoluar pasi përfshin kontakte minimale me bashkëpunëtorët. Duke punuar në distancë, punonjësit kalojnë pak ose aspak kohë me bashkëpunëtorët e tyre. Megjithatë, konferencat rutinë në internet mund të lehtësojnë këtë problem.

3. Ngjitja në orët e punës

Gjithashtu, mund të jetë e vështirë sidomos për punëtorët e rinj të telekomunikacionit që t'u përmbahen orëve të punës kontraktuale.

Në të vërtetë, mund të jetë shumë joshëse të vazhdosh të punosh natën vonë për të përfunduar një dorëzim, pasi është më e vështirë nga shtëpia të kesh kufij të qartë, siç është p.sh. të shohësh bashkëpunëtorët që largohen nga zyra, ose të kesh për të kapur një transport publik.

Si përfundim: telekomutë që do të thotë se të gjithë duhet ta bëjnë atë?

A ka kuptim telekomunikimi që të gjithë duhet ta bëjnë këtë nuk është rasti. Varet vërtet nga puna e saktë, fleksibiliteti i punëdhënësit, niveli i ndërveprimit që kërkohet me bashkëpunëtorët ose klientët, kufizimet teknologjike, por edhe ulja personale e punëmarrësit.

Sidoqoftë, edhe nëse në kompaninë tuaj kuptimi i telekomunikacionit nuk pranohet mirë, mund të filloni ngadalë për shembull duke bërë disa ditë në javë telekomunikimi.

Çfarë ju duhet për të telecommute?

Zakonisht për të telecommute do t'ju duhet një smartphone për të qenë i arritshëm, për t'u bashkuar me telekonferenca ose për të kontaktuar klientë, si dhe një kompjuter portativ për t'u bashkuar me video konferenca dhe për të kryer punë të rregullta në zyrë, si dhe një tryezë në këmbë për të vendosur një ambient të shëndetshëm pune nga komoditeti të shtëpisë tuaj.

Telekomunikimi është shumë i ngjashëm me punën nga shtëpia, por ndërsa punon nga shtëpia do të thotë që supozohet të jesh me kohë të plotë në shtëpi, telekomunikimi mund të nënkuptojë se je në dispozicion për të vizituar klientin ose për të shkuar në zyrë për një takim të rastit.

Nëse po mendoni nëse është më mirë të punoni nga shtëpia ose në një zyrë, kjo varet nga puna që po kryeni dhe nga kompania për të cilën po punoni, si dhe nga mënyra se si është vendosur skuadra juaj. Sidoqoftë, në ditët e sotme është zakonisht shumë e zakonshme të punosh nga shtëpia për të mbajtur distancën shoqërore dhe të përdorësh softuer telecommuting për të rikrijuar mjedisin e zyrës nga konfigurimet e largëta të punës.

Përfitimet e telekomunikimit janë të shumta, duke ju lejuar të kaloni më shumë kohë me familjen tuaj, për të shmangur bllokimet e trafikut gjatë udhëtimeve ditore, kurseni kohë nga udhëtimet e transportit publik, për të mbajtur distancën sociale dhe eventualisht duke ju dhënë mundësinë të bëheni një nomad dixhital dhe të punoni nga çdo vend që dëshironi, për shembull një vend me një kosto më të ulët të jetës për të përfituar nga një ekuilibër i rritur i jetës në punë.

Çfarë mund të bëj për të telecommute?

Nëse dëshironi të telecommute ose të zbatoni telecommuting në vendin tuaj të punës, filloni duke vlerësuar nëse keni nevojë për pajisje shtesë ose jo, sa do të jetë kostoja, dhe nëse jeni në gjendje të kryeni biznes nga distanca.

Ka shumë kompani që tashmë zbatojnë plotësisht telecommuting dhe lejojnë që punonjësit e tyre të bëhen nomadë dixhitalë ose të kalojnë më shumë kohë me familjen e tyre dhe t'i lejojnë ata të kenë fleksibilitetin që u nevojitet në jetën e tyre private për të qenë në gjendje të marrin trendin e fëmijëve nga shkolla kur e nevojshme pa ndonjë ndikim negativ në biznes, por me një ndikim të madh të dobishëm në kënaqësinë, kreativitetin e tyre dhe në fund në produktivitetin e tyre.

Telekomunikimi është një mënyrë e mahnitshme për të bërë më shumë me jetën tuaj gjatë kryerjes së biznesit. Nëse keni nevojë për këshilla shtesë, çfarë mund të bëni për ta zbatuar atë, më kontaktoni për një konsultë mbi praktikat më të mira të telecommuting.


Comments (1)

 2020-11-05 -  work from home
Nëse dëshironi mund të jeni të lidhur me zyrën çdo minutë të çdo dite, falë Internetit. Koncepti i punës nga shtëpia mund të dukej i çuditshëm 20 vjet më parë, por ky është shekulli i 21-të.

Lini një koment