Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
 

5 praktikat më të mira kur punoni në shtëpi

Qëndrimi produktiv gjatë punës

Në ditët e sotme, të punosh nga komoditeti i shtëpisë tuaj po bëhet normale e re. Kjo u bë mënyra më efektive për të kryer akoma dhe kryerjen e punës suaj pa rrezikuar sigurinë tuaj, për shkak të situatës aktuale që po ndodh në të gjithë botën.

Ajo rezultoi që njerëzit të kalonin një kohë të vështirë dhe të përpiqeshin të përqendroheshin dhe të ishin produktivë ndërsa punonin në shtëpi. Pra, pavarësisht nëse punoni nga shtëpia, me zgjedhje ose me forcë, ne kemi renditur 5 punë nga praktikat më të mira në shtëpi për ju që të përpiqeni të mbani produktivitetin tuaj lart gjatë punës.

1. Bllokoni të gjitha shpërqendrimet.

Shpërqendrimet janë kudo, dhe është e lehtë të humbësh fokusin kur të jesh në shtëpinë tënde. Një telekomandë i vetëm TV, një tingull njoftimi nga telefoni juaj, dhe madje edhe tingulli i fikjes së kohëmatësit nga furra me mikrovalë mund të jetë një hutim.

Bllokimi i të gjitha shpërqendrimeve dhe tundimeve të mundshme mund të ju ndihmojë të përqendroheni më shumë dhe të përfundoni punën tuaj në kohë. Provoni ta bëni këtë përpara se të filloni punën, thjesht mos harroni të qëndroni të përqendruar dhe të shihni rezultatet për veten tuaj.

5 shtesa Chrome për të bllokuar shpërqendrimet dhe për të qëndruar i përqendruar - CNET

2. Programoni disa pushime.

Sigurisht, të qenit ulur me laptopin tuaj për 8 orë të plota është një lloj rraskapitës, dhe të merresh me shumë punë mund të shkaktojë stres. Dhe të gjithë e dimë se stresi dhe rraskapitja është me të vërtetë e keqe për shëndetin fizik dhe mendor të kujtdo.

Mësoni dhe lejoni vetes që të bëni një pushim dhe pushim. Kjo do t'ju ndihmojë të rimarrni energjinë tuaj dhe të mendoni më qartë për t'u rikthyer në rrugën e duhur. Pavarësisht nëse do të ishte thjesht një filxhan kafe apo një lëvizje e shpejtë në llogaritë tuaja të mediave sociale, për sa kohë që ju ndihmon të relaksoheni dhe të lehtësoni mendjen, konsiderohet pushim.

Si të programoni thyerjet në ditën tuaj të punës - Koha

3. Caktoni hapësirën tuaj të punës.

Të kesh hapësirë ​​të vogël në shtëpi nuk të jep vetëm atë zhurmë për zyra për të të mbajtur të motivuar, por gjithashtu të jep edhe intimitetin që duhet të të mbajë të përqendruar.

Vetëm mos harroni se është e rëndësishme të keni hapësirën me të cilën jeni komod dhe mos harroni ta mbani atë të pastër dhe të organizuar.

6 mënyra për të përcaktuar hapësirën tuaj të punës në shtëpi - Forbes

4. Vendosni kufijtë tuaj.

Mos harroni të vendosni një vijë të hollë midis kohës së lirë dhe argëtimit dhe punës. Siç kam thënë, mund të jetë me të vërtetë e lehtë për njerëzit të mërziten dhe shpërqendrohen sidomos në shtëpi. Mos harroni gjithmonë se kur është koha e duhur për punë dhe kur është koha e duhur për kohën e lirë.

Kjo do t'ju ndihmojë të qëndroni të përqendruar dhe të përqendroheni më shumë në detyrën tuaj. Pa e vërejtur atë, puna juaj është bërë tashmë. Gjithashtu, vendosni kufij dhe pranoni vetëm punën që mund të realizonit brenda ditës. Kjo ju ndihmon të zvogëloni stresin dhe të keni kohë që vetja të relaksoheni pas.

Jo BS Udhëzues për Vendosjen e Kufijve të Shëndetshëm në Jetën Reale

5. Planifikoni përpara kohe.

Krijimi i një plani për një ditë mund të jetë një ndihmë vërtet e mirë kur arrihet produktiviteti. Kjo do t'ju ndihmojë të përcaktoni se cilat detyra janë të nevojshme për t'u bërë dhe përfunduar së pari, gjë që është me të vërtetë e rëndësishme që ju të kujtoheni për përparësitë tuaja.

Sigurohuni që të keni plane për ditën (afatshkurtër), javën (afatin afatmesëm) dhe muajin (afatgjatë), ose t'i përshtatni këto momente historike në situatën tuaj personale.

Shtë megjithatë e rëndësishme të planifikoni përpara përpara që të jeni të sigurt se nuk do të humbasë ndonjë detyrë të rëndësishme dhe të qëndrosh i përqendruar në qëllimin.

Gjashtë arsye pse planifikoni çështje përpara - Akademia e Arritësve të ëndrrave

Përfundim: Gjeni punën nga praktikat më të mira në shtëpi që funksionojnë më mirë për ju

Gjetja e punës së duhur në shtëpi praktikat më të mira për veten tuaj është një proces provimi dhe gabimi. Ju nuk merrni me të vërtetë e dini se çfarë është me të vërtetë e përshtatshme për ju nëse nuk do të provoni disa.

Shpresojmë, gjërat e përmendura më lart ju dhanë disa ide se cilat praktika mund të provonit. Vetëm mos harroni të kujdeseni për tuajin duke shijuar punën tuaj në të njëjtën kohë.

Për më tepër, sigurohuni që të keni një mënyrë për të matur nëse këto praktika ju kanë ndihmuar apo jo. A keni bërë më shumë punë me një që tjetri? Përgjigje për më shumë postë elektronike, keni krijuar më shumë prezantime?

Të kesh një qëllim të matshëm gjithmonë është një mënyrë e mirë për të matur përmirësimin - ose të vëresh nëse nuk do të përmirësohet fare.

Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
 

Artikuj të ngjashëm


Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
 

Comments (0)

Lini një koment

Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
 
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë