Detyrat e telekomunikacionit 101 për punonjësitNëse sapo u mësuat për punën në tel, këtu janë disa këshilla për t'ju mbajtur të angazhuar dhe mësuar me këtë rutinë të re emocionuese.

Farë është punët e telekomunikacionit?

Punët e telekomunikacionit konsiderohet të jenë mënyra e re e drejtimit të një biznesi. Me rekomandimet e mëdha për distancimin shoqëror dhe nevojën për t'u përmbajtur nga kryerja e biznesit ballë për ballë, punëdhënësit u është dashur të adoptojnë këtë mënyrë të re të mirëmbajtjes së një kompanie.

Por çfarë saktësisht duhet të presësh kur të dërgohen në shtëpi për të kryer detyrat e tua? Equipmentfarë pajisje do t'ju duhet?

Së pari, le të vendosemi

Mos u frikësoni! Megjithëse frikësuese dhe e panatyrshme, të punuarit në tel, ose gjithashtu i njohur si telekomunikues ose të punoni në distancë, nuk është shumë më ndryshe nga të qenit në zyrë në tryezën tuaj. Këto pak këshilla të telekomunikacionit 101 për këshillat e punonjësve mund t'ju ndihmojnë ta bëni atë me sukses.

Në fakt, mund ta gjeni që të jetë më e rehatshme dhe e këndshme. Për tu njohur me këtë mënyrë jetese të re (shpresojmë se është e përkohshme), së pari duhet të gjeni spotin tuaj. Me fjalë të tjera, hapësira juaj e re e punës ose zona e tavolinës, e cila përbëhet nga një laptop së bashku me një karrige të rehatshme dhe nëse është e mundur një tavolinë në këmbë për të kursyer përpjekje në shpinë.

Kjo hapësirë ​​duhet të jetë pa shpërqendrim dhe sa më shumë të jetë e mundur, pasi do ta keni të vështirë të përqendroheni në detyra komplekse në shtëpi.

Krijimi i një orari

Ta themi thjesht, punët e telekomunikacionit nuk duhet të trajtohen ndryshe nga një ditë e zakonshme në zyrë. Pritjet janë të njëjta, ndryshimi i vetëm është natyrisht, vendosja.

Për shembull, nëse jeni mësuar të zgjoheni në mëngjes dhe të hani mëngjes para punës, vazhdoni atë rutinë dhe mos u thithni duke fjetur ose duke anashkaluar vaktin tuaj.

Kjo me siguri do t’i bëjë përpjekjet tuaja të telekomunikacionit jashtëzakonisht të vështira dhe do ta keni të pamundur të rregulloni. Ndiqni orarin tuaj dhe rrini në të çdo ditë.

Programi juaj duhet të përfshijë një listë të menjëhershme të papritur të zgjimit, mëngjesin, listën ditore të bëni (të përfshira më poshtë) dhe pushimet në kohë për të siguruar që të promovoni vazhdimisht rrjedhën e gjakut duke zgjatur nivelet e produktivitetit tuaj.

Për më tepër, veshja për ditën është një domosdoshmëri! Po, kjo do të thotë të dilni nga pizhama tuaj dhe në rrobat e duhura. Ky detaj i vogël do të zgjojë shqisat tuaja duke menduar se jeni gati të filloni ditën tuaj në punë.

Lista e përditshme Të bëjmë

Para fillimit të ditës tuaj, është thelbësore të krijoni një listë të artikujve me përparësi. Në këtë mënyrë, ju mund të qëndroni në rrugën e duhur pavarësisht nga shpërqendrimet, projektet e reja ose sfidat e tjera që mund të hidhen në rrugën tuaj.

Lista juaj e përparësive duhet të përbëhet nga tre artikujt kryesorë që duhet të plotësohen dhe tre artikujt kryesorë që janë me përparësi, por jo thelbësore. Ato mund të rrokullohen gjatë ditës tjetër dhe kjo shton përpjekjet tuaja për të mbajtur përparimin.

Për më tepër, ai mund të veprojë si një udhëzues për të mbajtur përgjegjshmërinë. Mbajtja e organizuar dhe në një orar duhet të jetë një përparësi kryesore.

Pajisjet e nevojshme

Në varësi të fushës suaj të punës, shumica e sendeve të nevojshme për fillimin dhe mbajtjen e përpjekjeve të largëta të punës janë sende shtëpiake të zakonshme. Shumica e familjeve amerikane kanë një lidhje interneti me shpejtësi të lartë dhe një kompjuter.

Ose një laptop ose një desktop do të mjaftonte për të hyrë në gjëra të tilla si email, konferenca video video, dhe softuer të përshtatur direkt me nevojat e kompanisë tuaj.

Një smartphone do të jetë gjithashtu pjesa kryesore e pajisjeve në komunikime.

Shumica e punëdhënësve do të sigurojnë shumicën e këtyre artikujve, por sigurisht që siguroheni nëse nuk mbrohen me licenca, mund të regjistroheni në llogaritë tuaja individuale me pajisjet tuaja private.

Për të punuar në kushte të përshtatshme shëndetësore, këshillohet gjithashtu që të merrni një karrige të rehatshme për të qenë në gjendje të punoni me orë të gjata dhe ta pajisni shtëpinë tuaj me një tavolinë në këmbë për të qenë në gjendje të punoni të qetë.

Më në fund, merrni licencat e nevojshme në rast se nuk i keni ato - punëdhënësi juaj ka shumë të ngjarë të paguajë edhe për to nëse i kërkoni. Zyrat 365 për produktivitetin e zyrës dhe suita Gmail G për komunikimet dixhitale janë ato themelore.

Vendosja në hapësirën e punës në zyrë në shtëpi

Pra, vendosuni, gjeni hapësirën tuaj, krijoni orarin tuaj dhe filloni ditën tuaj!

Në fillim mund të duket destabilizuese, por duke iu përmbajtur orarit tuaj dhe duke u siguruar që jeni aq produktiv nga shtëpia sa do të ishte nga zyra juaj, mund të jetë një përvojë shumë e këndshme.


Comments (0)

Lini një koment