Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
 

Puna nga shtëpia me fëmijët: një sfidë

Si të punoni saktë nga shtëpia me fëmijët?

Interneti, teknologjia dhe globalizimi kanë lejuar miliona njerëz në mbarë botën të punojnë nga shtëpia, me të gjitha avantazhet që sjell. Falë këtij sistemi ne jemi bosët tanë, nuk kemi nevojë të lëvizim askund për të punuar, menaxhojmë oraret tona, vendosim qëllimet tona dhe shumë më tepër. Të punosh logjikisht nga shtëpia mbart gjithashtu një përgjegjësi të madhe, pasi vetëm detyra jonë është që të kemi sukses në atë që bëjmë.

Theelësi i suksesit është një organizim i mirë. Nëse ne jemi duke punuar nga shtëpia me fëmijët organizatë do të kërkojë më shumë përpjekje nga ana jonë. Deri në fund të ditës, kjo përpjekje do të ketë qenë e vlefshme, pasi ne ishim në gjendje të funksiononim shumë mirë, pa lënë pas dore rolin tonë si prindër.

Një organizim i mirë

Puna nga shtëpia me fëmijët kërkon një organizim të mirë të kohës, hapësirës fizike dhe të dini se si të prioritizojmë detyrat që duhet të bëjmë. Për fillestarët, ne duhet të përcaktojmë një orar të caktuar pune dhe ta respektojmë gjithmonë. Gjëja më e mirë që mund të bëjmë është të punojmë ndërsa fëmijët tanë janë në shkollë.

Sa i përket hapësirës, ​​ne duhet të zgjedhim një dhomë brenda shtëpisë tonë, e cila do të funksionojë si zyra jonë ekskluzivisht. Nuk mund të ketë elementë që nuk lidhen me punën tonë. Fëmijët nuk mund të vijnë në zyrën tonë për të luajtur, ata mund të hyjnë vetëm nëse kanë nevojë për diçka urgjente.

Mund të ndodhë që fëmijët të vijnë në shtëpi nga shkolla dhe ne ende duhet të bëjmë. Në atë rast, ne së pari kujdesemi për fëmijët tanë dhe më pas vazhdojmë të punojmë. Para se të vazhdojmë të punojmë, ne do të kërkojmë nga fëmijët tanë që të mos na ndërpresin për një kohë sepse ne po bëjmë diçka të rëndësishme. Natyrisht ne duhet t'u drejtohemi atyre në një mënyrë të dashur, ata do të na kuptojnë dhe do të na binden.

Komunikim i mirë

Fëmijët kërkojnë vëmendje gjatë gjithë kohës dhe kjo mund të shkaktojë shumë ndërprerje ndërsa ne jemi duke punuar. Zgjidhja për këtë problem është të mbash komunikim të qartë dhe të ndershëm me fëmijët. Ne duhet të shpjegojmë me shumë dashuri se punojmë nga shtëpia jonë, fitojmë para prej saj dhe me ato para mund të jetojmë denjësisht.

Kjo është arsyeja pse ne duhet të punojmë me qetësi dhe në mënyrë harmonike. Fëmijët janë tepër të zgjuar dhe do të kuptojnë pse nuk mund të na ndërpresin ndërsa ne punojmë. Gjëja e rëndësishme është që ata e dinë që ne po punojmë nga shtëpia për t'u dhënë atyre një cilësi të mirë të jetës, e cila përfshin ushqim të mirë, shëndet, veshje, lojëra, lodra dhe argëtim, ndër faktorë të tjerë.

bashkërendim

Fëmijët tanë, partneri ynë dhe vetvetja formojnë një ekip që qëndrojnë së bashku për të përparuar. Puna nga shtëpia me fëmijët është një sfidë, kështu që mbështetja e partnerit tonë është thelbësore, kjo është arsyeja pse ne të dy duhet të bien dakord për zbatimin e kufijve në edukimin e fëmijëve tanë. Shtë e rëndësishme që fëmijët të qëndrojnë të zënë ndërsa punojmë.

Ata duhet të bëjnë detyrat e shtëpisë, të studiojnë, të luajnë ose të argëtojnë në një farë mënyre. Kjo do të zhvillojë pozitivisht personalitetin e tyre ndërsa kujdesemi për projektet tona. Në të ardhmen, fëmijët tanë do të jenë mirënjohës për edukimin që morën, bazuar në dashuri dhe zbatimin e saktë të kufijve.

Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
 

Artikuj të ngjashëm


Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
 

Comments (0)

Lini një koment

Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
 
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë