Kostot e papritura të nomadizmit dixhital: 20 përvoja të ekspertëveJeta e nomadeve dixhitale mund të jetë shumë joshëse, por gjithashtu shkon me shumë telashe që janë dashur të imagjinohen para se ta provoni për veten tuaj.

Nga çështjet e vizave, deri tek shpenzimet e papritura të pajisjeve, përmes sigurimit të domosdoshëm të udhëtimit, ka shumë kosto që mund të mos parashikohen, por duhet të planifikohen para se të lini të gjithë pas për të jetuar në rrugë.

Pas viteve të jetës së jetës nomade dixhitale në të gjithë botën, komuniteti i ekspertëve u kthye me përvoja shumë interesante që unë të jem një mësim i mirë për çdo nomad dixhital që dëshiron apo aktual.

Në përvojën time personale, pas më shumë se 6 vjetësh në rrugë, kostoja më e vështirë e paplanifikuar për tu kapërcyer ka qenë e lidhur me urgjencat familjare - nuk e dini kur ato ndodhin, dhe madje edhe një sigurim udhëtimi mbulon vetëm kaq pak raste.

Na tregoni në komente përvojën tuaj personale - dhe cila nga këto dëshmitë ju ndihmoi më shumë në planifikimin e kërcimit tuaj të madh!

Cilat janë shpenzimet e papritura por të nevojshme që lidhen me jetën e nomadës dixhitale (përveç kostos standarde të jetës)? Si një nomadë dixhitale, a keni përballuar ndonjë shpenzim të paplanifikuar gjatë punës në distancë? Farë do të këshillonit një nomad dixhital që aspiron të jetë në gjendje të përballet me çështje të tilla?

Corinne Rootsey: shpenzimet e papritura mund të përfshijnë kujdesin mjekësor / shëndetësor

Si një nomadë dixhitale, shpenzimet e papritura mund të përfshijnë kostot mjekësore / të kujdesit shëndetësor. Ndërsa udhëtoja nga Gjermania në Austri në vitin 2015, unë rastësisht i lashë ilaçet me recetë në bagazhin tim, i cili fatkeqësisht humbi nga linja ajrore. Kështu që më duhej të blija një sasi të re të ilaçeve të mia përsëri. Për fat të mirë, unë pata mundësinë që ta dërgoja recetën të faksuar në akomodimin tim dhe nuk kisha nevojë të shihja një mjek. Marrja e sigurimit shëndetësor si një nomad dixhital do të ishte një ide shumë e mirë, ose të paktën të kishin një fond të konsiderueshëm urgjence gjatë udhëtimit.

Taksat janë gjithashtu diçka që mund të anashkalohet lehtësisht, por është një shpenzim që duhet t'i paguhet vendit tënd ose vendit ku je me vend. Të punosh si kontraktues privat, sigurohu që të heqësh mënjanë rreth 20-40% të të ardhurat tuaja për të shkuar drejt pagimit të taksave tuaja, kështu që nuk ka surpriza të keqe vijnë koha e taksave.

Corinne është blogerja pas blogut të financave personale, jEARNey. Kur nuk shkruan, ajo kënaqet të lexojë dhe të luajë tenis ndërsa çokollata e saj Labradori ndjek topat e tenisit.
Corinne është blogerja pas blogut të financave personale, jEARNey. Kur nuk shkruan, ajo kënaqet të lexojë dhe të luajë tenis ndërsa çokollata e saj Labradori ndjek topat e tenisit.

Connor Griffiths: Pres të papriturin

Unë kam qenë duke operuar biznesin tim Lifty Life, një kompani e menaxhimit të qirave të pushimeve në Kolumbinë Britanike, në mënyrë dixhitale që nga viti 2014. Përveç kësaj, unë udhëtoj gjerësisht me pushimet Leavetown si Koordinator i të Ardhurave. Ndërsa jetoja në Spanjë janarin e kaluar unë mbeta me një shpenzim të madh të pashmangshëm. Telefoni im i zgjuar përfundoi plotësisht duke vdekur ndërsa vizitova Berlin! Unë nuk flas asnjë gjermanisht, por isha i bllokuar që të blija një telefon të ri ndërsa ishte në Berlin, gjë që ishte e vështirë sepse gjithçka është e mbyllur të dielave! Telefoni im ishte veçanërisht i rëndësishëm sepse ishte mënyra e vetme për mua që të hyja në kalimin tim të konviktit në Spanjë. Për fat të mirë unë munda të blija një telefon dhe ta bëja fluturimin tim vetëm në kohë.

Nomadët dixhital kanë një prirje të jenë shpirtërore të lirë, si unë, megjithatë nëse planifikoni të udhëtoni në botë ndërsa punoni, ajo kërkon një nivel të lartë organizimi dhe planifikimi. Puna nga distanca është një privilegj që nuk duhet të merret lehtë. Sigurohuni që të planifikoni çdo aspekt të udhëtimit tuaj dhe të komunikoni vazhdimisht me menaxherin tuaj.

Connor u diplomua në Universitetin Kwantlen në 2017 me një BBA në Udhëheqje Sipërmarrëse. Menjëherë pasi ai u bashkua me pushimet në Leavetown si koordinator i të ardhurave. Leavetown dhe motra Jetstreamtech ofrojnë API dhe zgjidhje njerëzore për vendpushimet që shpërndahen në faqet e internetit me qira pushimesh si Airbnb, Homeaway, VRBO dhe Flipkey.
Connor u diplomua në Universitetin Kwantlen në 2017 me një BBA në Udhëheqje Sipërmarrëse. Menjëherë pasi ai u bashkua me pushimet në Leavetown si koordinator i të ardhurave. Leavetown dhe motra Jetstreamtech ofrojnë API dhe zgjidhje njerëzore për vendpushimet që shpërndahen në faqet e internetit me qira pushimesh si Airbnb, Homeaway, VRBO dhe Flipkey.

Sunny Ashley: ju mund të dëshironi të llogaritni sigurimin e udhëtimit

Në varësi të vendit ku po planifikoni të udhëtoni, një shpenzim për të cilin mund të dëshironi të merrni llogari është sigurimi i udhëtimit. Unë dhe gruaja ime udhëtuam për në Nepal dhe Turqi për disa javë dhe vendosëm të blinim sigurimin e udhëtimit në rast shansi, ne kishim nevojë për shërbime urgjente, si një evakuim të helikopterit gjatë një udhëtimi. Gjithçka, na kushtoi rreth 180 dollarë dollarë për mbulim, por ia vlente edhe paqja e mendjes. Gjatë kohës sonë në Nepal unë në fakt u zbrita me sëmundje në lartësi nja dy herë, por për fat të mirë unë isha në gjendje të shërohesha dhe nuk kisha nevojë të evakuohesha. Sidoqoftë, ia vlente investimi të dinim se ishim të mbuluar në rast skenari më të keq.

Sunny Ashley, themelues dhe CEO i Autoshopinvoice. Autoshopinvoice siguron softuer për menaxhimin e dyqaneve për dyqane dhe garazhe të pavarura për riparimin e automjeteve.
Sunny Ashley, themelues dhe CEO i Autoshopinvoice. Autoshopinvoice siguron softuer për menaxhimin e dyqaneve për dyqane dhe garazhe të pavarura për riparimin e automjeteve.

Nadia: nganjëherë mund të nënkuptojë se po e frikësoni ujin financiarisht

Para se të filloja Bjorn Blu, jetoja si një nomade dixhitale për 5 vjet. Të jesh një nomade dixhitale është një mënyrë jetese e shkëlqyeshme por shpesh nënkupton që nuk po përparon financiarisht për shkak të kostove të shtuara që lidhen me këtë mënyrë jetese. Së pari, pasi jeni i vetëpunësuar, ju duhet një vend për të punuar. Në teori, mund të punoni nga banesa apo dhoma e hotelit tuaj, por në realitet kjo është e vështirë pasi zonat shpesh nuk janë të pajisura për të punuar. Fotografitë ku shihni njerëz të ulur në plazh me laptopin e tyre thjesht nuk janë në asnjë mënyrë realitet. Kjo do të thotë që ju keni shpenzimin e shtuar për të punuar nga një dyqan kafeje ose në një hapësirë ​​bashkëpunuese e cila kushton të paktën 20 USD në ditë. Së dyti, shumica e nomadeve dixhitale ndjekin këtë mënyrë jetese për dashurinë e udhëtimit. Udhëtimi është i shtrenjtë. Ndërsa një person mesatar mund të udhëtojë 1-2 herë në vit me pushime, nomada mesatare dixhitale po lëviz vazhdimisht. Nga përvoja ime, nomadët dixhital udhëtojnë të paktën një herë në muaj. Kjo rezulton në fatura të mëdha udhëtimi përfshirë sigurimin e udhëtimit i cili nuk do të ishte ndryshe i nevojshëm. Mos gabo, të jesh një nomad dixhital është një mënyrë jetese përrallore, por ndonjëherë mund të thotë se po e frikëson ujin financiarisht. Nëse dëshironi të provoni këtë mënyrë jetese, jini të gatshëm ta bëni atë për zgjedhjen e stilit të jetës, jo të parave.

Nadia zhvilloi Bjorn Blu, syze të lehta blu në përgjigje të drejtpërdrejtë ndaj problemeve me të cilat u përball si një nomade dixhitale. Duke harxhuar sasi të mëdha kohe në kompjuter ajo pësoi dhimbje koke të vazhdueshme dhe mungesë gjumi nga drita blu.
Nadia zhvilloi Bjorn Blu, syze të lehta blu në përgjigje të drejtpërdrejtë ndaj problemeve me të cilat u përball si një nomade dixhitale. Duke harxhuar sasi të mëdha kohe në kompjuter ajo pësoi dhimbje koke të vazhdueshme dhe mungesë gjumi nga drita blu.

Hilary Bird: sigurohuni që keni një plan të pakufizuar të dhënash

Shtë e thjeshtë të supozosh se do të kesh një lidhje të mirë wifi në një kafene, bibliotekë, apo hapësirë ​​bashkëpunuese, por ndonjëherë nuk mund të kesh një të tillë. Si një nomadë dixhitale, e kam parë veten të paaftë për të realizuar punën sepse jam mbështetur në një lidhje wifi jashtë kontrollit tim. Kjo është arsyeja pse blerja e një pajisje wifi (mifi) të lëvizshme dhe një kartë SIM (e cila ka një tarifë mujore) u bë një shpenzim i papritur për mua.

Kjo është thënë, ia vlen totalisht çmimi. Unë kam paqen e mendjes duke e ditur se kurrë nuk kam pse të shqetësohem se jam në gjendje të bëj punën time për shkak të një lidhjeje të keqe në internet. Për më tepër, pasi ndryshoj vazhdimisht vende, është vetëm një gjë më pak për t'u shqetësuar. Përdorimi i telefonit tuaj si një pikë e nxehtë lëvizëse është një mundësi tjetër për wifi të besueshëm, nëse nuk doni të blini një pajisje dhe paguani një tarifë të re mujore. Sigurohuni që keni një plan të pakufizuar të dhënash ose keni një vlerësim të qartë se sa të dhëna do të përdorni çdo muaj, kështu që nuk përfundoni me një faturë të madhe telefonike.

Hilary Bird është një menaxher i largët i marketingut për kompaninë e prodhimit të videos, Ofroni pilotët. Ajo udhëton nëpër të gjithë vendin në furgonin e saj ndërsa merr pamje piktoreske dhe ndërton markën Ofroni pilotët.
Hilary Bird është një menaxher i largët i marketingut për kompaninë e prodhimit të videos, Ofroni pilotët. Ajo udhëton nëpër të gjithë vendin në furgonin e saj ndërsa merr pamje piktoreske dhe ndërton markën Ofroni pilotët.

Ariel Lim: vendosni synime për veten tuaj sa i përket të ardhurave

Mund të mendoj për dy kosto të papritura por të nevojshme që lidhen me jetën dixhitale të nomadës. E para lidhet me shëndetin (sigurimet, shpenzimet mjekësore, palestrën). Për shkak se ju nuk keni dikë që të paguajë për këto gjëra, ju duhet të vetë. Shtë e rëndësishme sepse nëse jeni i sëmurë dhe nuk mund të punoni, atëherë nuk paguheni.

Tjetra është mjetet e tregtisë. Unë jam një tregtar, kështu që kam mjete që i përdor çdo ditë për punën time. Njëri prej tyre është SEMRush. Një tjetër është aplikacioni im për shkrim (Uliks). Mendova se mund të vazhdoja të përdorja versione falas të këtyre, por këto mjete ia vlen t'i paguajnë për shkak të vlerës që ata japin. Përshpejton çdo detyrë që po kryeni dhe rrit produktivitetin tuaj.

Këshilla ime për të kapërcyer këto kosto të papritura është të vendosni synime për veten tuaj në lidhje me të ardhurat. Në atë mënyrë, ju mund të përballoni këto shpenzime të nevojshme. Pastaj, nëse e arrini disi më poshtë atë pragun e të ardhurave, një plan se si të shtoni para të shpejta.

Për shembull, kjo mund të jetë duke aplikuar në Upwork për 1-2 javë projekte për të marrë disa hyrje të parave, ose ndoshta të shitur disa sende, ose futni klientët tuaj të tanishëm ose të kaluar për t'i mërzitur ato në një shërbim tjetër.

Ariel është një këshilltar i pavarur i marketingut i cili ndihmon kompanitë e shërbimit B2B të lulëzojnë në epokën dixhitale. Ai ka ndihmuar dhjetëra biznese të rritin të ardhurat e tyre përmes marketingut dixhital.
Ariel është një këshilltar i pavarur i marketingut i cili ndihmon kompanitë e shërbimit B2B të lulëzojnë në epokën dixhitale. Ai ka ndihmuar dhjetëra biznese të rritin të ardhurat e tyre përmes marketingut dixhital.

Valerio Puggioni: Shpenzimet e paplanifikuara janë të zakonshme kur jeni një nomad dixhital

Si dikush që nuk ka jetuar kurrë në një vend të vetëm për më shumë se disa vjet në të njëjtën kohë, unë kam gjetur udhëtime vizash të jenë një shpenzim i çmendur herë pas here.

Unë jam me seli në Tajlandë, ku marrja e vizës mund të rezultojë gati-e pamundur nëse nuk gjen punë ose regjistrohesh si student. Por edhe atëherë, kostot shtohen. Udhëtime të vizave në Laos dhe Kamboxhia, orë të kaluara duke pritur në zyrën e rinovimit të vizave çdo disa muaj (mund të jetë deri në çdo muaj nëse keni vetëm një vizë turistike).

Kjo nuk është unike vetëm për Tajlandën. Unë kam qenë duke udhëtuar për disa vjet midis Tajvanit dhe Shanghai. Viza me shumë hyrje për Kinën kushton qindra dollarë.

Unë jam një shkrimtar dhe ndërmarrës i SaaS me prapavijë kërkimore në studime të propagandës. Në të kaluarën, unë isha drejtor marketingu në një firmë redaktimi kërkimesh në Taipei, si dhe drejtor krijues në një nga agjencitë ecomm me rritje më të shpejtë në Australi.
Unë jam një shkrimtar dhe ndërmarrës i SaaS me prapavijë kërkimore në studime të propagandës. Në të kaluarën, unë isha drejtor marketingu në një firmë redaktimi kërkimesh në Taipei, si dhe drejtor krijues në një nga agjencitë ecomm me rritje më të shpejtë në Australi.

Joao Mendes: gjithmonë keni një plan B për dështimet e hyrjes në kufi

Nomadizmi është sinonim i lirisë, lirisë për të udhëtuar dhe jetesës ku të doni. Megjithëse ua them shpesh këtë njerëzve që takoj, e di se kjo nuk është plotësisht e vërtetë. Nuk është e vërtetë sepse bota nuk është ende e gatshme për këtë, dhe kufijtë janë akoma barriera të vështira për t'u kapërcyer. Dhe për të kapërcyer ato pengesa kushton para, të cilat ndonjëherë nuk mund t’i parashikoni.

Vitin e kaluar po hymnim në Tajlandë me vizën tonë 3 muajsh të stampuar në mënyrë të përsosur paraprakisht në një ambasadë kur na u mohua hyrja. Ata pretenduan se ne nuk kishim mjaft para në dorë, kështu që ata na detyruan të kalonim një natë në paraburgim dhe të blija menjëherë një fluturim për në origjinën tonë, Singapor në atë rast.

Fluturimet e së njëjtës ditë janë të shtrenjta, kështu që na është dashur të përdorim kartat e kreditit për të shpëtuar situatën. Këshillat tona janë që gjithmonë të kemi një plan B për dështimet e hyrjes në kufi. Më shumë se një kartë krediti (Mastercard dhe Visa), para në dorë (500 SH.B.A. është një referencë e mirë), dhe mos e detyroni atë shumë pasi zyrtarët e kufirit kanë fjalën e fundit pa marrë parasysh nëse është e drejtë apo e gabuar.

Ne jemi Joao dhe Sara, një çift portugez që udhëtojmë që prej vitit 2010 dhe pa synime të ndalemi. Deri më tani, ne kemi jetuar në shtatë vende. Ne nuk shohim fundin e kësaj rruge dhe nuk ka nevojë për një citat të famshëm për të kuptuar se njerëzit mësojnë gjatë gjithë jetës së tyre dhe udhëtimi ka efektin e mrekullueshëm të përshpejtimit të këtij procesi. Udhëtimet vazhdojnë dhe po kështu zhvillohet evolucioni ynë, dhe ne duam të ndajmë përvojën tonë për t'ju frymëzuar.
Ne jemi Joao dhe Sara, një çift portugez që udhëtojmë që prej vitit 2010 dhe pa synime të ndalemi. Deri më tani, ne kemi jetuar në shtatë vende. Ne nuk shohim fundin e kësaj rruge dhe nuk ka nevojë për një citat të famshëm për të kuptuar se njerëzit mësojnë gjatë gjithë jetës së tyre dhe udhëtimi ka efektin e mrekullueshëm të përshpejtimit të këtij procesi. Udhëtimet vazhdojnë dhe po kështu zhvillohet evolucioni ynë, dhe ne duam të ndajmë përvojën tonë për t'ju frymëzuar.

Karl Armstrong: vendosni mënjanë një fond urgjent për t'u përgatitur

Ka disa vende me aksione të drejta të rasteve të vjedhjeve të vogla. Këto raste janë të përhapura veçanërisht në mesin e disa vendasve dhe të huajve që telekomunikojnë. Do të ketë laptopë ose çanta të vjedhura në dhomën e hotelit, holl, rrugë, etj. Kjo mund të lërë nomadë dixhitalë me financim të menjëhershëm dhe të papritur për pajisje të reja. Më keq, jo vetëm që ju po humbni gjërat thelbësore, por edhe të dhënat e vlefshme të punës.

Vendosni një fond urgjence që ju të përgatiteni për ngjarje të tilla. Mund të jetë një pjesë e vogël e pagës suaj të lënë mënjanë çdo muaj. Bërja e kësaj do t'ju lejojë të keni buxhet të mjaftueshëm kur të shfaqen çështje të paparashikuara. Për më tepër, vendosni fjalëkalime të forta, aktivizoni gjurmimin e GPS-it, enkriptoni disqet tuaja dhe bëni kopje rezervë të rregullt.

Emri im është Karl Armstrong, dhe unë më parë drejtova një agjenci përpara se të krijoja App EpicWin. App EpicWin është një kompani e vogël mediatike që synon të ndihmojë bizneset me hulumtime të thelluara dhe programe dhe aplikacione të kuruara mirë.
Emri im është Karl Armstrong, dhe unë më parë drejtova një agjenci përpara se të krijoja App EpicWin. App EpicWin është një kompani e vogël mediatike që synon të ndihmojë bizneset me hulumtime të thelluara dhe programe dhe aplikacione të kuruara mirë.

Jennifer: ju duhet të dini se si të thoni po dhe ndonjëherë jo

Të punosh nga distanca dhe të udhëtosh nëpër botë si një nomad dixhital, po bëhet një trend në ditët e sotme. Ju keni të gjithë fleksibilitetin në botë, ju bëni orarin tuaj dhe ju duhet të udhëtoni. Whatfarë mund të jetë më mirë se kaq? Por kjo nuk do të thotë që ata nuk përballen me ndonjë luftë. Në fakt, nuk është e thjeshtë të lini rehatitë tuaja shtëpiake dhe të jetoni një jetë nomade. Para së gjithash, çdo nomad dixhital duhet të ketë aftësi të pafundme të vetë-motivimit. Për shkak të faktit se nuk ka presion fizik të shefit dhe ju duhet të kujdeseni për ritmin tuaj të punës është pak i ndërlikuar. Ju duhet të kuptoni kur të punoni si ekip, dhe kur jo; duhet të dini se si të thoni po, dhe nganjëherë më e rëndësishmja jo. Përveç kësaj, duhet të kontrolloni shpenzimet tuaja me shumë kujdes. Ju duhet të shikoni për eateries lirë dhe dyqane ushqimore, duhet të keni qasje falas në WIFI pothuajse gjatë gjithë kohës dhe planeve të lira celular në të gjithë cilindo vend ku po qëndroni.

Unë jam Jennifer, Redaktore në Etia.com, ku ne kemi në dijeni komunitetin e udhëtimeve me informacionin më të fundit mbi Etias dhe arsim tjetër të lidhur me udhëtimin.
Unë jam Jennifer, Redaktore në Etia.com, ku ne kemi në dijeni komunitetin e udhëtimeve me informacionin më të fundit mbi Etias dhe arsim tjetër të lidhur me udhëtimin.
 
 Etia

Dave Hoch: kostoja më e madhe e papritur ka qenë urgjencat familjare

Unë kam qenë një nomade dixhitale për rreth 5 vjet dhe kostoja më e madhe e papritur për mua ka qenë urgjencat familjare. Babai im ndërroi jetë 2 vjet më parë papritur dhe unë duhej të kthehesha menjëherë në SH.B.A. Një fluturim i minutës së fundit mund të jetë shumë i shtrenjtë dhe gjithashtu ndikoi në orarin tim të punës. Unë gjithashtu duhej të bëja rregullime për hotele dhe ulur kafshësh. Asnjëherë nuk e dimë se kur do të ndodhë jeta dhe unë rekomandoj që nomadët dixhital të kenë një fond urgjence të kursyer për diçka të tillë. Unë gjithashtu rekomandoj të lënë mënjanë milje ajrore ose të shpërblejmë milje që mund të përdoren për të fluturuar sipas nevojës me planifikim minimal. Me një planifikim dhe përgatitje të vogël, nomadët dixhitalë mund të zvogëlojnë barrën financiare të një emergjence duke ditur që urgjencat do të ndodhin dhe se mënjanë një fond do të zvogëlojë ndikimin e përgjithshëm.

Ambasadori i ekonomisë së re të gjelbërt dhe entuziast i aventurave me mbi 20+ vjet përvojë në udhëheqjen e ekipeve globale ndër-funksionale në zbatimin e projekteve komplekse duke përdorur një larmi teknologjish dhe metodash.
Ambasadori i ekonomisë së re të gjelbërt dhe entuziast i aventurave me mbi 20+ vjet përvojë në udhëheqjen e ekipeve globale ndër-funksionale në zbatimin e projekteve komplekse duke përdorur një larmi teknologjish dhe metodash.

Deb Pati: shumë prej nesh nuk janë njohur me normat e vizave

Si dikush që ka qenë një nomad dixhital për 3 vitet e fundit, unë kam njohur shumë nomade të tjerë. Një nga shpenzimet e paplanifikuara me të cilat përballen nomadët dixhital ka të bëjë me çështjet e vizave. Shumë prej nesh nuk njihen me normat e vizave, dhe shpesh përfundojnë duke paguar gjobë të tepërt overstay ose duke blerë një biletë fluturimi minutën e fundit për të mos u futur në telashe ligjore. Në shumë pjesë të botës, veçanërisht në Azinë Jug-Lindore, normat mund të ndryshojnë dhe nomadët shpesh kanë nevojë për ndihmë të agjentëve për t'i bërë gjërat. Shtë e nevojshme për të qëndruar ligjërisht në vend, por mund të prisni që të përballoni shpenzime të papritura.

Nomad dixhital dhe Themeluesi i Projektit Visa, një iniciativë e pavarur për të pasur informacion të azhurnuar në lidhje me kërkesat për vizë dhe procesin e aplikimit.
Nomad dixhital dhe Themeluesi i Projektit Visa, një iniciativë e pavarur për të pasur informacion të azhurnuar në lidhje me kërkesat për vizë dhe procesin e aplikimit.

Marco Sison: Visa mund të kushtojë mbi 5000 dollarë në para dhe kohë e humbur

Shumica e nomadëve dixhital nuk shqetësohen me vizat e qëndrimit afatgjatë ose të rezidencës. Në shumicën e vendeve të Azisë Juglindore (baza e shtëpisë për shumë nomade dixhitale), një pasaportë e fortë (SH.B.A., BE, Kanada, etj.) Ju lejon një përjashtim të vizave tridhjetë ditore. Pas tridhjetë ditësh, koha juaj ka mbaruar dhe ju duhet të dilni nga vendi për një vizë. Drejtimet e vizave janë udhëtime të shkurtra në një vend tjetër për të rivendosur përjashtimin tuaj të vizave tridhjetë ditore. Si shembull, pas tridhjetë ditëve tuaj fillestare në Tajlandë, do t'ju duhet të fluturoni për në Kamboxhi, pastaj të ktheheni në Tajlandë për një pullë tjetër të përjashtuar nga viza tridhjetë ditësh.

Edhe nëse nuk qëndroni gjatë natës në vendin tuaj të vizave, fluturimet vetëm do të kushtojnë 1000 dollarë, pa përfshirë asnjë shpenzim (akomodim, ushqim dhe transport tokësor) nëse vendosni të eksploroni.

1000 dollarët madje nuk marrin parasysh koston e mundësive të kohës suaj. Nomadët e suksesshëm dixhitalë duhet të paguajnë 25 - 45 dollarë në orë. Një vrapim i shpejtë i vizave do të jetë 10 orë joproduktivitet. Me 35 dollarë në orë x 10 orë x 12 herë në vit, po flisni për 4200 dollarë të kohës së humbur të faturimit.

Unë fillova Nomadic ZJARR të ofroja strategji të thjeshta, me kosto të ulët për të kursyer pensionin jashtë shtetit. Nomadic Zjarri është një mënyrë jetese që kombinon udhëtimin e ngadaltë të një nomade dixhitale dhe parimet e investimit të lëvizjes së Pavarësisë Financiare, të Hapur në pension të hershëm (FIRE). Unë i ndihmoj njerëzit të jetojnë jashtë vendit dhe të dalin në pension për 70% më pak kosto se SH.B.A.
Unë fillova Nomadic ZJARR të ofroja strategji të thjeshta, me kosto të ulët për të kursyer pensionin jashtë shtetit. Nomadic Zjarri është një mënyrë jetese që kombinon udhëtimin e ngadaltë të një nomade dixhitale dhe parimet e investimit të lëvizjes së Pavarësisë Financiare, të Hapur në pension të hershëm (FIRE). Unë i ndihmoj njerëzit të jetojnë jashtë vendit dhe të dalin në pension për 70% më pak kosto se SH.B.A.

Simon Ensor: i ekspozoni gjërat tuaja më shumë sesa do të bëni në një punë normale

Një nga kostot më të mëdha të papritura për nomadët dixhital përputhet ngushtë me një nga arsyet që shumë njerëz zgjedhin këtë mënyrë jetese: përvojat, lirinë dhe mundësinë. Mënyra e jetesës u lejon individëve të udhëtojnë dhe me këtë vjen liria për të kuptuar mundësitë, të cilat shpesh vijnë në formën e përvojave. Fatkeqësisht, këto kanë kosto shoqëruese. Mund të jetë një udhëtim me kalë në një pranverë natyrore, një skydive, një udhëtim 2-ditor diku. Ndërsa shumë nga këto mund të planifikohen paraprakisht, natyra e stilit të jetës do të thotë që këto shpesh mund të vijnë si befasi.

Shpenzimi i dytë * mund të planifikohej, por rrallë është. Gjërat prishen më shumë se zakonisht. Ju jeni vazhdimisht duke udhëtuar me laptopin tuaj, duke u kyçur dhe duke pritur gjërat përsëri. Ju i ekspozoni gjërat tuaja më shumë sesa mund t'i bëni në një punë normale 9-5. Nga ana tjetër, gjërat prishen. Laptopët dhe tabletët ka të ngjarë të jenë burimi juaj kryesor i të ardhurave, kështu që ne gjithmonë këshillojmë planifikimin për një rregullim, humbje ose zëvendësim të paktën dy herë më shpejt sesa në jetën normale (nëse jo më shpejt!). Gjithmonë keni një kopje rezervë gjithashtu. Mund të jetë një investim më i madh fillestar por mund t’ju ​​kursejë shumë dhembje.

Simon është themeluesi dhe drejtori drejtues i Catchworks, një agjenci e marketingut dixhital që po ndryshon modelin e agjencisë / klientit duke futur në punë të pavarur të nxitur nga rezultatet, shumë të aftë (dhe shpesh nomade).
Simon është themeluesi dhe drejtori drejtues i Catchworks, një agjenci e marketingut dixhital që po ndryshon modelin e agjencisë / klientit duke futur në punë të pavarur të nxitur nga rezultatet, shumë të aftë (dhe shpesh nomade).

Kristine Thorndyke: ne nuk prisnim të blinim pajisje kuzhine në çdo apartament

I dashuri im dhe unë ishim nomadë dixhitalë në Amerikën e Jugut për një vit. Ne po mundoheshim të qëndronim brenda një buxheti, kështu që do të rezervonim buxhetin Airbnbs (me gjasë nën 500 dollarë me qira muaj) në të gjithë Kolumbinë dhe Perusë. Një kosto që ne nuk e prisnim ishte të blinim pajisje kuzhine në çdo apartament ku do të kalonim. Airbnb nuk është aq i fortë në Kolumbi dhe Peru dhe nuk ka të njëjtën pritje për nikoqirët të krijojnë një përvojë rreth qëndrimit në vendin e tyre. Në qoftë se nuk kishim planifikuar të udhëtonim midis qyteteve me një grup thikash, tenxhere dhe tigan, spatulas, etj., Atëherë ne do të ishim goxha në grep për t'i blerë të gjitha këto sende përsëri dhe përsëri kur u transferuam.

Gjithashtu, pagesa në muaj për palestrën ishte më e shtrenjtë se nëse do të qëndronim në një qytet për më shumë se 6 muaj dhe mund të paguanim për një anëtarësim 6-mujor menjëherë.

Kristine Thorndyke një mësuese dhe themeluese e Test Nerds një burim për studentët që kërkojnë mundësi të efektshme dhe të përballueshme për t'u përgatitur për testin e tyre të ardhshëm të madh.
Kristine Thorndyke një mësuese dhe themeluese e Test Nerds një burim për studentët që kërkojnë mundësi të efektshme dhe të përballueshme për t'u përgatitur për testin e tyre të ardhshëm të madh.

Diane Vukoviç: nomadët dixhitalë vërtetë i nënvlerësojnë shpenzimet ligjore

Unë mendoj se shumë nomade të reja dixhitale me të vërtetë i nënvlerësojnë shpenzimet ligjore që do të hasin. Disa vende kërkojnë shumë dokumente të komplikuara nëse dëshironi të qëndroni më gjatë se dy muaj. Kjo përfshin dokumente për qira apartamentesh, vendbanim të përkohshëm, viza, llogari bankare lokale, ose ndonjë numër gjërash. Ju mund të keni nevojë të paguani një avokat dhe një përkthyes për t'u marrë me të gjitha. Kostot shtohen shpejt.

Ballafaqimi me dokumentet ligjore dhe ID mund të jetë me të vërtetë i kushtueshëm ndërsa ndodhet jashtë. Për shembull, licenca e shoferit tim skadoi dhe nuk kishte asnjë mënyrë që unë ta rinovoja atë ndërsa ishte jashtë. Do të më duhej të paguaja për një fluturim të shtrenjtë dhe të vizitoja në shtëpi vetëm për të marrë një licencë të re. Kur u martova ndërsa ishte jashtë, më duhej të shpenzoja një pasuri të vogël për të marrë certifikatën e lindjes të dërguar nga shtëpia. Unë me të vërtetë këshilloj çdo nomade dixhitale që të planifikojë udhëtimet e tyre në shtëpi mirë, në mënyrë që të mund të rinovojnë çdo ID ose të marrin dokumente që u duhen ndërsa janë aty.

Unë jam Diane Vukovic, pronare e faqes në internet Camping Mom Goes.
Unë jam Diane Vukovic, pronare e faqes në internet Camping Mom Goes.

Aleksandar Hrubenja: investoni në pajisje cilësore

Një nga shpenzimet e mia më të mëdha, ndërsa isha duke punuar nga distanca, rrotullohej rreth teknologjisë dhe Internetit. Me rritjen e ngarkesës time të punës, më duheshin më shumë pajisje të teknologjisë, ruajtje memorie shtesë dhe Internet më i fortë. Të gjitha këto kosto nuk dukeshin shumë të holla individualisht, por kur i shtova të gjitha shpenzimet, doli që unë merrja një pjesë të madhe të pagës time çdo muaj në pajisje shtesë.

Këshillat e mia për njerëzit që sapo kanë filluar të punojnë nga distanca është të investojnë në pajisje cilësore. Shtë më mirë të shpenzoni më shumë para fillimisht, për të blerë pjesë shtesë çdo muaj. Gjithashtu, sigurohuni që gjithçka që blini është e lehtë për t’u transportuar në rast se vendosni të punoni nga vende të ndryshme nga shtëpia juaj.

Për aq kohë sa ai mund të kujtohet, Aleksandar ka qenë i apasionuar pas gjuhëve dhe shkrimit. Ai filloi ModernGentlemen.net për të ndarë mendimet e tij mbi fitnesin, shëndetin dhe përmirësimin e vetes, si dhe ato më të lehta si geekdom dhe kafshët shtëpiake, ai krenohet që ka mundësi të trajtojë çdo temë që i hedhë atij.
Për aq kohë sa ai mund të kujtohet, Aleksandar ka qenë i apasionuar pas gjuhëve dhe shkrimit. Ai filloi ModernGentlemen.net për të ndarë mendimet e tij mbi fitnesin, shëndetin dhe përmirësimin e vetes, si dhe ato më të lehta si geekdom dhe kafshët shtëpiake, ai krenohet që ka mundësi të trajtojë çdo temë që i hedhë atij.

Praveen Malik: riparimi i laptopit më kushtoi shumë para

Jam përballur me disa momente të pakëndshme dhe shpenzime të paplanifikuara gjatë udhëtimit. Një herë, kur punoja në një vend të largët, u përballa me disa çështje me laptopin tim - thjesht u zbraz.

Disi, pata fatin të gjeta një riparues lokal, por riparimi i laptopit më kushtoi shumë para. Mund të kisha blerë një laptop të ultë në atë çmim.

Në këtë proces, unë nuk isha në gjendje të punoja për rreth tetë ditë pasi nuk kisha ndonjë rezervë.

Këshillat e mia për një nomad dixhital që aspirojnë është që gjithmonë të mbani një kopje rezervë për laptop dhe internet. Gjithashtu, mbani të dhënat tuaja në cloud për të shmangur çdo vonesë.

Unë jam një Blogger dhe Trainer që kam 23 vjet përvojë të pasur me ekspertizë në Menaxhimin e Projektit (PM). Unë shkruaj një blog informativ të kryeministrit. Blogu im i ndihmon aspirantët PMP të kalojnë provimin e çertifikimit. Blogu im është një nga bloget më të mira globale në hapësirën e çertifikimit të PM.
Unë jam një Blogger dhe Trainer që kam 23 vjet përvojë të pasur me ekspertizë në Menaxhimin e Projektit (PM). Unë shkruaj një blog informativ të kryeministrit. Blogu im i ndihmon aspirantët PMP të kalojnë provimin e çertifikimit. Blogu im është një nga bloget më të mira globale në hapësirën e çertifikimit të PM.

Yash Sharma: jeta e nomadit dixhital nuk është për të gjithë

Si një nomadë dixhitale, duhet të kisha qasje WIFI 24 * 7 ndërsa udhëtoja. Këto ditë të kesh WIFI në një hotel është normale por mund të ketë disa vende ku nuk ka hotele të mirë. Sidomos në vende të vogla kodrinore, hotelet e mira janë të vështira për tu gjetur. Prandaj, duhet të kërkoj opsionin më të mirë të cilin mund të organizoj në ato zona të largëta për hyrje në internet. Zona ime e lëvizshme e lëvizshme funksionon ndonjëherë, por më së shumti preferoj një lidhje me brez të gjerë (nëse po qëndroj më shumë se disa ditë në një vend).

Një nga përvojat e mia të jetës për shpenzime të paplanifikuara është disi e çuditshme. Unë kisha një qen të përkëdhelur. Ajo ishte shumë e adhurueshme dhe unë isha i lumtur që e kisha atë, por ishte shumë e vështirë të kujdesesh për të ndërsa udhëtonte. Udhëtimi në transport publik nuk lejohet me kafshë shtëpiake. Kjo më përshkallëzonte shpenzimet, sepse duhet të merrja taksi për të udhëtuar me të. Dhe gjithashtu ajo nuk ndihej rehat gjatë ndryshimit të vendeve shpesh. Më në fund, kuptova se duhet ta linja atë për lumturinë e të dyve. Ishte një lëvizje e prishur nga zemra, por nuk kishin më asnjë mundësi tjetër. Ia dhashë një shokut tim.

Këshilla ime për monadat dixhitale që aspirojnë është që jeta nomade dixhitale nuk është për të gjithë. Gjithmonë do të ketë disa ngritje dhe ulje në krahasim me jetën normale. Por kjo është pjesa argëtuese e saj. Kjo është një aventurë e kësaj jete. Shijoni çdo pjesë të tij ndërsa punoni shumë.

Unë jam një bloger profesionist. Unë kam qenë duke drejtuar me sukses disa faqe interneti. Kryesisht punoj ndërsa udhëtoj përreth.
Unë jam një bloger profesionist. Unë kam qenë duke drejtuar me sukses disa faqe interneti. Kryesisht punoj ndërsa udhëtoj përreth.

Sean Nguyen: Tarifat e ATM-së janë Bota e Ekzistencës time

Kam kaluar vite duke udhëtuar para se të më duhej të parashtroja rrënjët për t'i dhënë kompanisë time njëfarë stabiliteti, dhe ka gjëra që askush nuk më tha para, për kostot e fshehura të të qenit një nomad dixhital! Për shembull, gjëra të tilla si sigurimi shëndetësor dhe ndihma mjekësore. Askush nuk mendon për këtë para se të transferohen në një vend të ri ose të planifikojnë udhëtimin e tyre, por ju duhet të jeni shumë të informuar në lidhje me kujdesin shëndetësor lokal. Zoti e di se sa kam shpenzuar për rutinë apo drejtime të vizitave të mjekëve të mullinjve ndër vite - nuk është gjithmonë falas ose i mbuluar nga çfarëdo sigurimi që keni marrë. Gjëja tjetër që doli shumë ishte tarifat e ATM. Po, ata ju marrin mirë, dhe mbani mend se ka shumë vende ku ju nuk mund të funksiononi pa para, kështu që do të paguani për të marrë qasje në paratë tuaja pa pushim. Ti vdes pak brenda çdo herë, por gjithashtu nuk mund të rrezikosh të vraposh me të gjitha paratë e tua të kapura në shpinë, kështu që duhet ta heqësh pak nga pak.

Drejtori i Këshilltarit të Internetit Bio: Sean drejton Këshilltar në Internet sepse beson se të gjithë duhet të jenë të vetëdijshëm për çdo mundësi të ofruesit të shërbimeve në zonën e tyre. Ai është një gamer i etur dhe merr shpejtësinë e internetit pak seriozisht.
Drejtori i Këshilltarit të Internetit Bio: Sean drejton Këshilltar në Internet sepse beson se të gjithë duhet të jenë të vetëdijshëm për çdo mundësi të ofruesit të shërbimeve në zonën e tyre. Ai është një gamer i etur dhe merr shpejtësinë e internetit pak seriozisht.

Comments (0)

Lini një koment