Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
 

A duhet të bëheni një nomad i pavarur?

Pse të bëhet një nomad i pavarur?

Në fillim të vitit, shumë çudira: a është puna ime ende e drejtë për mua? A është kjo ajo që dua të bëj gjatë viteve të ardhshme? A më plotëson puna ime personalisht? Isfarë bën një nomade dixhitale e bën atë që dua vetë?

  • Të pakënaqur me punën tënde? Koha për një fillim të ri është tani,

  • Bëhuni një nomad dixhital nëse doni të punoni në mënyrë të pavarur,

  • Por ki kujdes: Mundësia e nomadizmit dixhital është çështje e vullnetit personal.

Prandaj, nëse po i bëni vetes pyetjen, a duhet të bëhem një nomad i pavarur, sigurohuni që të lexoni me kujdes më poshtë këshillat dhe informacionet.

A duhet të bëheni një nomad i pavarur? : Lërini të lundrojnë ëndrrat tuaja
Lërini të lundrojnë ëndrrat tuaja

Përparësitë e bërjes së një nomade të pavarur

Pavarësisht nëse jeni një sipërmarrës në internet ose një i pavarur: të qenit shefi juaj, të qenit në gjendje të punoni kudo, ka hijeshinë e tij. Unë përdor një model të përzier.

Me një vendbanim të përhershëm në vendlindjen time, kaloj disa muaj si një nomad i pavarur duke udhëtuar, por edhe duke kaluar shumë kohë në Shtetet e Bashkuara. Për shkak se kam një zgjedhje, liria që sjell kjo formë e punës mbetet e patejkalueshme.

Unë mund të vendosë në çdo kohë kur dua të jem aty. Vetëm mundësia e vendosjes së vendit tuaj të punës dhe vendbanimit vetë, edhe nëse nuk e përdorni përgjithmonë, është një vlerë e shtuar e vërtetë për mua e këtij modeli pune.

Puna ime është gjithmonë atje, dhe falë teknologjive dixhitale mund të kryhet nga kudo në botë, vetëm duke përdorur një lidhje interneti dhe duke pasur pak hapësirë ​​për të vendosur laptopin tim.

A duhet të bëheni një nomad i pavarur? : Grua që reflekton në lidhje me karrierën e saj profesionale
Grua që reflekton në lidhje me karrierën e saj profesionale

Vështirësitë për tu bërë një nomad i pavarur

Disa punë nomade dixhitale janë punëtorë të largët - kështu që ata gëzojnë sigurinë e punësimit të përhershëm dhe jetojnë kudo; si rregull, megjithatë, modeli i jetës si një nomad i pavarur shkon paralelisht me pavarësinë në shumicën e punëve më të mira të nomadëve dixhitalë që çdokush mund të marr.

Sipas mendimit tim, është pikërisht kjo punë e pavarur që është pika kritike e nomadizmit dixhital - dhe nuk dua të them një mjedis pune ose të panjohur ndoshta të panjohur.

Nëse dikush është i përshtatshëm për vetë-punësim dhe ka disiplinë të mjaftueshme dhe talent organizativ, është kryesisht çështje e implikimit personal. Ndjenja e pasigurisë që shoqëron çdo person të vetëpunësuar duhet gjithashtu të jetë në gjendje të durohet nga nomada e pavarur që dëshiron, pasi me siguri do të ndodhë në një pikë.

Mbi të gjitha, asnjë freelancer nuk e di situatën e rendit të ditës pas nesër, dhe kjo situatë mund të jetë e vështirë për të jetuar.

Gjithashtu, nomadët e pavarur janë shumë të prekshëm ndaj sezonalitetit dhe çdo lloj ndryshimi të tregut, që mund të ndikojë nga një ditë në një tjetër në të ardhurat dhe ngarkesën e punës së një nomade dixhitale.

A duhet të bëheni një nomad i pavarur? : Nomad i pavarur duke eksploruar Ubud në Indonezi
Nomad i pavarur duke eksploruar Ubud në Indonezi

Doesfarë duhet për t'u bërë një nomad i pavarur?

Bëhuni një nomad i pavarur: Nëse doni të ndryshoni diçka, gjithashtu duhet të jeni të gatshëm të hiqni dorë nga diçka.

Pra, nomadizmi dixhital nuk është aspak zgjidhja me qëllim për një fillim të ri. Shtë thjesht një model i ri pune që premton shumë liri - ju duhet ta pëlqeni atë dhe të jeni gati për të.

Këshillat e mia: hidhni një vështrim të ngushtë në atë që ju bën të pakënaqur në punën tuaj ose çfarë ju bën të mendoni për të filluar. A është përmbajtja e punës - e cila zakonisht mund të ndryshohet lehtësisht duke folur me një mbikëqyrës ose duke ndryshuar punë - apo jeni më shqetësuese nga kushtet kornizë përgjithësisht më të vështira për caktimin e tanishëm të punësimit?

Që të keni sukses si një nomad i pavarur, duhet të jeni të gatshëm të sakrifikoni shumë dhe gjithashtu të jeni një mbajtës rreziku. Një gjë është e sigurt: Nëse jeni të pakënaqur me punën tuaj dhe doni të ndryshoni situatën tuaj, duhet të jeni të gatshëm të hiqni dorë nga diçka - për shembull, ndjenja e sigurisë.

A duhet të bëheni një nomad i pavarur? : Kërcimi për ëndrrat e saj
Kërcimi për ëndrrat e saj

A duhet të bëheni një nomad i pavarur?

Gjithmonë është një ide e mirë të mendosh për pasojat e mundshme të largimit nga puna. Nga ana tjetër, ju nuk duhet të dekurajoheni nga ndonjë shqetësim dhe të pengoheni të veproni.

Ajo që ka më shumë rëndësi është mirëqenia juaj personale. Nëse jeni vërtet të pakënaqur atje ku jeni tani, dhe jeni të gatshëm të hiqni dorë nga ngushëllimi nga një punë standarde për pasigurinë e një bote me mundësi të pafundme, atëherë të bëhesh një nomad i pavarur mund të jetë zgjidhja e duhur për ju!

Në këtë kuptim: një vit i ri me shumë fillesa të reja - ose shumë muaj e vite me shumë ndryshime të vazhdueshme!

A duhet të bëheni një nomad i pavarur? : Ajo besonte se mund të bënte kështu
Ajo besonte se mund të bënte kështu
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
 

Foto Galeria

A duhet të bëheni një nomad i pavarur? : Lërini të lundrojnë ëndrrat tuaja
A duhet të bëheni një nomad i pavarur? : Grua që reflekton në lidhje me karrierën e saj profesionale
A duhet të bëheni një nomad i pavarur? : Nomad i pavarur duke eksploruar Ubud në Indonezi
A duhet të bëheni një nomad i pavarur? : Kërcimi për ëndrrat e saj
A duhet të bëheni një nomad i pavarur? : Ajo besonte se mund të bënte kështu

Artikuj të ngjashëm


Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
 

Comments (0)

Lini një koment

Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
 
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë