Punë për Nomad Dixhital për Fillestarë [9+ Ide]Ka mjaft punë nomade dixhitale për fillestarët dhe në fakt e bën të vështirë zgjedhjen e një për një nomad dixhital aspirues.

While in my case content writing,  marketing online, ‌  digital marketing couples with  SEO, ‌  and creating online courses are my favorite ways to keep being a digital nomads, there are plenty of other possibilities, and the community came up with some great advices!

Dreamndrra përfundimtare e nomadit dixhital duke fituar të ardhura të mjaftueshme pasive nga marketing i lidhur përmes kanaleve të ndryshme për të mbështetur mënyrën e saj të jetës - është në ditët e sotme të arritshme në mënyrë të përsosur për shumë nomadë aktivë!

Falas më e mira për të marrë pjesë në asnjë zgjidhje angazhimi për të fituar të ardhura pasive dhe për t'i rritur ato duke iu referuar tregtarëve të tjerë janë:

A po mendoni të lini pas 9 deri në 5 jetën tuaj dhe të bëheni një nomad dixhital? Pastaj zbuloni disa nga punët më të mira për të filluar me këto ide ekspertësh.

Ku duhet të fillojnë nomadët dixhitalë që aspirojnë, cilat lloje të vendeve të punës duhet të synojnë dhe cilat aftësi, trajnim ose pajisje janë të nevojshme për të qenë në gjendje të fillojnë si një nomad dixhital - dhe cili lloj i nomadit dixhital mund të aspirojnë të bëhen në atë mënyrë?

John Frigo, Lead Digital Marketing, BestPriceNutrition.Com: Çdo gjë në hapësirën e Digital Marketing

Nëse dikush aspiron të jetë një nomad dixhital, ata duhet të fillojnë të ndërtojnë aftësi të kërkuara në zona që priren të jenë më të hapura për punë në distancë. Për shembull, nga sa kam parë ka më pak role të kontabilitetit që lejojnë punë në distancë sesa ka role të SEO-së, Grafikëve, apo edhe Shërbimit të Klientit, kështu që përqendrohuni në zhvillimin e aftësive në një zonë ku ka më shumë të ngjarë të gjeni mundësi pune në distancë . Çdo gjë në hapësirën e marketingut dixhital duket se është shumë e largët miqësore dhe ka një mori fushash të ndryshme në të cilat mund të futeni, gjithçka nga  SEO, ‌  Projektimi Grafik, Menaxheri i ECommerce, Menaxheri PPC, dhe madje edhe shërbimi ndaj klientit.

Për sa i përket aftësive të buta, ka shumë punë në shërbimin ndaj klientit që lejojnë punë në distancë, dhe unë nuk jam duke thënë se nuk është një aftësi, është absolutisht, por është një aftësi e butë që mijëra njerëz kanë në krahasim me të thënë SEO ose Dizajn Grafik i cili është më shumë një zanat i mësuar për shumë vite. Një aftësi e butë që unë do të thoja se ia vlen të zhvillohet është të punosh në ekipe dhe të komunikosh përmes mjeteve si Asana, Basecamp, etj. Një nga sfidat më të mëdha në punën në distancë është thjesht aftësia për të punuar në distancë, të mos kesh një shef që të merr frymë mbi qafë, të takosh afatet më vete dhe të qenit në gjendje të komunikoni pa qenë ballë për ballë. Shumë punë në distancë hezitojnë të punësojnë dikë që nuk ka punuar në distancë në të kaluarën ose të paktën dikë që ka punuar në ekipe dhe ka përdorur mjetet e menaxhimit të projektit.

Unë jam një Digital Nomad, edhe pse aktualisht jam mbjellë në Çikago dhe gjithashtu rregullisht punësoj punonjës për të bërë punë në distancë.

Adam Korbl, Themelues dhe Drejtor i Përgjithshëm i iFax: punët më të mëdha për tu futur janë krijuese dhe administruese

Nëse sapo po filloni në botën dixhitale të nomadëve, unë do t'ju sugjeroja që të merrni ca kohë për të kërkuar përreth llojeve të punës ku do të preferonit të shkonit. A doni të jeni të vetëpunësuar dhe të gjeni projektin tuaj të punës për projekt? Apo do të preferonit diçka më të qëndrueshme, duke punuar për një kompani? Mundësitë janë të pafundme, dhe si të tilla zgjedhjet tuaja janë gjithashtu.

Disa nga punët më të mëdha për t'u futur janë krijuese dhe administruese, vetëm sepse ka shumë nevojë për të dyja këto gjëra kudo. E vetmja gjë që ju nevojitet është një kompjuter për të filluar vërtet. Dhe mendoj se ai fleksibilitet funksionon vërtet për disa njerëz. Ju mund të bëni punën tuaj në majë të një mali, ose në plazh.

iFaxështë platforma kryesore e faksit dixhital për iOS, MacOS, Android, Windows dhe ueb, duke servisuar mbi 5 milion përdorues në 20,000 kompani që kanë transmetuar mbi 20 milion fakse.
iFaxështë platforma kryesore e faksit dixhital për iOS, MacOS, Android, Windows dhe ueb, duke servisuar mbi 5 milion përdorues në 20,000 kompani që kanë transmetuar mbi 20 milion fakse.

Dan Bailey, President, WikiLawn: Marketingu, shkrimi i përmbajtjes, menaxhimi i mediave sociale, fotografia e produktit, ju e quani atë

Stili i jetës së një nomade dixhital është i përshtatshëm në mënyrë unike për industrinë e shkrimit të udhëtimit / fotografisë, por tani ajo industri po vuan dhe nuk mund të shërohet kurrë plotësisht. Nomadët dixhitalë që aspirojnë duhet të jenë të zgjuar se ku po investojnë kohën dhe energjinë e tyre, pasi bota po zhvendoset me shpejtësi.

Mendoj se tani ka shumë vlerë për të bërë punë për bizneset lokale. Marketingu, shkrimi i përmbajtjes, menaxhimi i mediave sociale, fotografia e produktit, ju e quani atë. Nëse jeni duke udhëtuar dhe qëndruar në qytete për një kohë të shkurtër, mund të ndërmarrni kontrata me biznese që kanë nevojë për një rritje. Shumë pronarë të bizneseve të vogla do të kërkojnë shërbime të tilla, dhe dikush në vendin e duhur në kohën e duhur mund të arrijë një kontratë të shkëlqyeshme.

Unë do të thosha që kërkon shumë këmbëngulje dhe fat, megjithatë. Punoni në zbardhjen e portofolit tuaj dhe kontaktimin me bizneset lokale, por mos prisni të arrini menjëherë ari.

Hannah Dixon, Themelues në Komplet dixhital nomade: Ndihma Virtuale është rruga më e lehtë

Unë kam qenë një nomad dixhital për 7 vjet dhe kam ndihmuar mbi 9000 njerëz të shkojnë larg si Asistentë Virtualë (VA) gjithashtu. Unë gjithmonë them se është rruga më e lehtë për një karrierë të pavarur në vendndodhje, dhe për një arsye të mirë - nuk duhet t'i dini të gjitha! Bërja e një VA kërkon që ju të ekzaminoni dhe sillni aftësitë tuaja të transferueshme (i keni ato!) Në një mjedis në internet dhe të shikoni interesat tuaja dhe përvojën e industrisë për t'u futur në rrjetin tuaj ekzistues dhe për t'i vendosur ata klientët e parë. E vetmja gjë që ju nevojitet për të filluar është një kompjuter portativ i mirë, një smartphone dhe një gatishmëri për të vendosur veten atje dhe për të mësuar. Për disa është një gur në hapësirën në internet, për të tjerët është një karrierë fitimprurëse, e qëndrueshme në vetvete. Duke u bërë një VA, me kalimin e kohës, ju mund të kontrolloni me të vërtetë të ardhurat tuaja, orët, llojin e klientëve me të cilët punoni, dhe sinqerisht, 'nomad' në çdo mënyrë që ju përshtatet (duke siguruar që ka WiFi të fortë - një lloj thelbësor;)) .

Grupi i Facebook me burime mësimore falas: Asistentë Virtualë të Nivelit Tjetër
Emri im është Hannah dhe unë jam një mentor biznesi në internet për asistentë virtualë dhe profesionistë të pavarur.
Emri im është Hannah dhe unë jam një mentor biznesi në internet për asistentë virtualë dhe profesionistë të pavarur.

Cassidy Stokes, Digital Nomad, Hipi në Festa: filloni duke mësuar rreth marketingut të bashkuar dhe SEO

Nëse dëshironi të bëheni një nomad dixhital, nuk keni nevojë për ndonjë kualifikim të veçantë, thjesht duhet të jeni të gatshëm të mësoni. Filloni duke ndërtuar një faqe në internet dhe duke mësuar rreth marketingut të bashkuar dhe  SEO. ‌  Atëherë, gjithçka që ka mbetur është të vendosësh nëse dëshiron të jesh backpacker apo të bashkohesh me jetën e furgonit.

Cassidy është themeluesi i HippieOnHoliday.com
Cassidy është themeluesi i HippieOnHoliday.com

Colleen Welsch, Trainer i Shkrimit të Pavarur: një nga punët më të lehta është të jesh shkrimtar i pavarur

Një nga punët më të lehta për nomadët fillestarë dixhitalë është të jesh shkrimtar i pavarur. Duhen 0 kapital për të filluar një biznes të pavarur të shkrimit, dhe nuk keni nevojë të mësoni ndonjë aftësi të kodimit të zbukuruar. E vetmja gjë që ju nevojitet është një kompjuter portativ dhe disa aftësi themelore për të shkruar.

Nëse nuk keni shumë përvojë udhëtimi, unë sugjeroj të udhëtoni në Shtetet e Bashkuara, Evropë ose Australi. Ju mund të rezervoni një AirBnB çdo muaj përpara se të arrini në destinacionin tuaj. Likeshtë si të jetosh në një apartament, por në një destinacion të ri! Ndërsa rriteni më rehat me udhëtimet, mund të zgjeroheni në lloje të tjera udhëtimesh si jeta e furgonit, jeta e varkave, etj.

Colleen Welsch është një trajner i pavarur i të shkruarit që ndihmon nomadët dixhitalë që aspirojnë të lënë 9-në-5-të e tyre dhe të fillojnë të JETIVN!
Colleen Welsch është një trajner i pavarur i të shkruarit që ndihmon nomadët dixhitalë që aspirojnë të lënë 9-në-5-të e tyre dhe të fillojnë të JETIVN!

Andrea Paul, Themelues dhe Drejtor i Përgjithshëm i Ekspertëve të Mediave Shëndetësore: Punët në teknologji janë më të mirat - tendencat ndryshojnë shpesh

Për nomadët dixhitalë, punët teknike janë më të mirat në të cilat ata mund të zgjedhin nga Programimi, Ueb dhe Zhvillimi i Aplikacioneve, Konsumatori ose përfaqësuesi i mbështetjes teknike. Ata gjithashtu mund të zgjedhin nga fusha si SEO dhe SMM, ose Affiliate marketing, një mësues gjuhe, shkrimtarë, dizajnerë, redaktues video ose blogerë etj.

Trendet ndryshojnë shpesh dhe ju duhet të azhurnoheni nëse doni të fitoni të ardhura të bukura. Ju gjithashtu duhet të trajnoni veten për menaxhimin e kohës për të shijuar planet e udhëtimit pa ndonjë stres të ngarkesës së punës. Do të të ndihmonte nëse do të kishe një bankë energjie telefonike, laptop, adaptor ndërkombëtar udhëtimi me porta shtesë karikimi, kabllo elektronikë të qëndrueshëm, hard disk të jashtëm dhe një  kufje ‌  cilësore.

Çdo lloj nomade mund të fitojë dhe të shijojë udhëtimet në të njëjtën kohë. Ekzistojnë lloje të ndryshme të nomadëve dixhitalë si endacaku i përhershëm që janë gjithmonë në lëvizje dhe e duan atë. Globetroteri i rastësishëm qëndron në një vend për një maksimum prej gjashtë muajsh dhe më pas lëviz. Udhëtari i rastit ka një shtëpi nga ku ata shkojnë dhe udhëtojnë përreth. Ish-pateritë fleksibël zhyten plotësisht në kulturën lokale dhe fitojnë sipas kërkesave lokale.

Dr. Paul është një mjek i kthyer në sipërmarrës i cili ka filluar, rritur dhe shitur kompani të kujdesit shëndetësor, duke përfshirë një kompani dixhitale të shëndetit që u rrit nga zero në # 251 në listën e Inc. 500 në vetëm 4 vjet.
Dr. Paul është një mjek i kthyer në sipërmarrës i cili ka filluar, rritur dhe shitur kompani të kujdesit shëndetësor, duke përfshirë një kompani dixhitale të shëndetit që u rrit nga zero në # 251 në listën e Inc. 500 në vetëm 4 vjet.

Kate Bagoy, katebagoy.com: marketing teknik ose online priren të jenë aftësi të mira për të mësuar

Importantshtë e rëndësishme të theksohet se nomadi dixhital nuk është një përshkrim i punës, është një mënyrë jetese. Një nomad dixhital është thjesht dikush që është në gjendje të sigurojë jetesën ndërsa punon në distancë ose drejton një biznes në internet. Sapo një person të ketë gjetur një punë të largët ose të krijojë një biznes që mund të drejtohet në internet, ata mund të shkojnë ku të duan për sa kohë që ka internet!

Shumë nomadë dixhitalë punojnë në role teknike ose të marketingut në internet, kështu që ata priren të jenë aftësi të mira për të mësuar - nëse jeni të interesuar në marketing në internet, mësoni gjëra të tilla si  SEO, ‌  krijimi ose zhvillimi i faqes në internet, marketing në media sociale, trajnimi i reklamave PPC. Por ka nomadë që bëjnë gjithçka, nga përkthimi, shërbimi ndaj klientit dhe mbështetja teknike deri te shkrimi i përmbajtjes, trajnimi ose kontabiliteti!

Pra, përqendrohuni në atë që ju pëlqen të bëni dhe në atë që ju jeni i mirë kur kërkoni për punë në distancë ose kur mendoni të filloni një biznes - dhe punoni në aftësitë tuaja të buta - pa marrë parasysh se çfarë pune ose biznesi, nomadët duhet të jenë në gjendje të japin përparësi në mënyrë efektive kohën e tyre, qëndrojnë të përqendruar në mjedise të reja dhe komunikojnë në mënyrë efektive në internet.

Nga pikëpamja e pajisjeve, një nomad dixhital ka nevojë për një kompjuter portativ të mirë, një lidhje të shkëlqyeshme interneti dhe mjete specifike për punën e tyre - që mund të përfshijë Zmadhimin për takime në internet, një sistem të rezervimit të takimeve si Calendly ose një llogari WhatsApp për të komunikuar përtej kufijve.

Hapi i parë - vendosni se në çfarë lloj pune jeni më i miri, pastaj shkoni të gjeni punën e largët ose të filloni një biznes rreth tij. Pastaj hyni në rrugë!

Një budalla e vetëdeklaruar me një MBA, Kate Bagoy specializohet në ndihmën e djegieve krijuese të korporatave të zëvendësojnë pagat me 6 shifra me biznesin e këshillimit që ata mund të drejtojnë kudo. Kate u largua nga SH.B.A. në Janar 2017 për të udhëtuar me kohë të plotë si një nomad dixhital - duke drejtuar biznesin e saj plotësisht në internet nga 22 vende - dhe ndihmon të tjerët të bëjnë të njëjtën gjë në katebagoy.com.
Një budalla e vetëdeklaruar me një MBA, Kate Bagoy specializohet në ndihmën e djegieve krijuese të korporatave të zëvendësojnë pagat me 6 shifra me biznesin e këshillimit që ata mund të drejtojnë kudo. Kate u largua nga SH.B.A. në Janar 2017 për të udhëtuar me kohë të plotë si një nomad dixhital - duke drejtuar biznesin e saj plotësisht në internet nga 22 vende - dhe ndihmon të tjerët të bëjnë të njëjtën gjë në katebagoy.com.

Robin Brown, CEO në Vivipins: transkriptimi i vendeve të punës, futja e të dhënave, shkrimi i përmbajtjes dhe asistenti virtual

Llojet e punëve

Nomadët dixhitalë që aspirojnë duhet të kujdesen për transkriptimin e vendeve të punës, futjen e të dhënave, shkrimin e përmbajtjes dhe asistentin virtual, etj. Këto janë më të lehtat për të sapoardhurit pasi këto punë kërkojnë aftësi themelore në internet.

Aftësi & trajnim

Nomadët dixhitalë gjithmonë duhet të shikojnë për mundësi të tilla si seanca trajnimi ose  kurse online ‌  për të rritur njohuritë e tyre në lidhje me aftësitë e reja të cilat mund të rrisin produktivitetin e tyre, të përmirësojnë aftësinë e tyre të vendimmarrjes, komunikimin dhe vizionin.

Pajisjet

E para dhe më e rëndësishmja që një nomad dixhital kërkon një kompjuter portativ të mirë dhe funksional me të gjitha specifikat për të punuar në internet në një kategori specifike, së dyti, një lidhje të mirë dhe të besueshme në internet. Duke qenë një profesionist i pavarur, programi i caktimit mund t'ju ndihmojë në organizimin e detyrave tuaja dhe përmbushjen e afateve. Softueri si Trello, kalendari Google mund t'ju ndihmojnë të qëndroni të organizuar.

Nomadë dixhitalë që aspirojnë

Të sapoardhurit mund të bëhen tregtarë të suksesshëm të mediave sociale. Ata mund të ndihmojnë markat në ruajtjen e fytyrës së një marke. Ato ndihmojnë në gjenerimin e trafikut për një markë përmes aplikacioneve të ndryshme të mediave sociale, dhe ky postim mund të trajtohet nga kudo me efikasitet të lartë nëse ekzistojnë mjetet e duhura.

Emri im është Robin Brown dhe po punoj si CEO në Vivipins me seli në CA, SHBA.
Emri im është Robin Brown dhe po punoj si CEO në Vivipins me seli në CA, SHBA.

Comments (0)

Lini një koment