Doesfarë bën një nomad dixhital?Dreamndrra e nomadit dixhital

Shtë një ëndërr që disa njerëz të udhëtojnë nëpër botë ndërsa punojnë. Duke eksploruar gjithçka që ka ky planet për të ofruar ndërsa bën para për të mbështetur ëndrrat dhe nevojat e tyre.

Ndërsa disa mendojnë se kjo ëndërr është vështirë të realizohet, nuk është aq e vështirë të gjesh siç mund të mendojë. Bërja e një nomade dixhitale është në të vërtetë e arritshme për shembull duke filluar një nga punët më të mira të nomadeve dixhitale në dispozicion për të gjithë.

Nomadizmi dixhital përshkruhet lehtësisht si duke punuar në një situatë që ju lejon të udhëtoni në botë, ndërsa të lejoni të fitoni para në internet ose të gjeni një vendndodhje kudo tjetër.

Nëse udhëtimi përdoret për të përfituar nga puna, të tilla si një blog udhëtimi, ose një revistë, apo udhëtimi është diçka që dikush dëshiron të bëjë, kjo ka bërë që shumë njerëz të përshtaten me stilin e jetës së nomadizmit - ose thjesht ta kërkojnë atë .

Doesfarë bën një nomad dixhital?

Tani, pyetja kryesore që kanë shumë është: çfarë bën një nomad dixhital? Përgjigja për këtë pyetje është në të vërtetë shumë befasuese.

Nomadët dixhitalë janë në gjendje të bëjnë pothuajse çdo lloj pune që ju pëlqejnë, për sa kohë që kompania lejon punën në distancë. Kjo mund të shkojë nga Kontabiliteti në Krijimin e Përmbajtjes, dhe madje edhe tek Burimet Njerëzore.

Nomadët dixhitalë janë në gjendje të bëjnë kryesisht gjithçka që u interesojnë, për sa kohë që është e disponueshme punë e largët. Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë se vetëm sepse ata janë të gatshëm të udhëtojnë, ata do të punësohen.

Nomadët dixhitalë janë akoma të ndjeshëm ndaj intervistave dhe refuzohen për shkak se nuk kanë përvojë të mjaftueshme ose aftësi pune të favorshme - shumica e tyre zakonisht mund të fitohen në lëvizje nëse nomada është e gatshme të mësojë aftësi të reja në internet përmes trainimit dixhital për shembull.

Shpenzimet, shpenzimet dhe buxhetimi

Ndërsa ka kompani që do të dërgojnë punonjësit e tyre në pushime si udhëtime për biznes, më shumë herë sesa jo, dikush do të duhet të paguajë nga xhepi i tij për më shumë se gjysmën, nëse jo të gjitha, të shpenzimeve të tyre.

Kjo është diçka që nomadët dixhitalë priren ta njohin ose nuk kanë ndonjë problem. Jo vetëm kaq, por ka shumë gjëra që dikush do të duhej të merrte parasysh.

Sigurimi shëndetësor i udhëtimit ndërkombëtar dhe viza e udhëtimit janë dy gjëra që mund të kushtojnë shumë para që ka të ngjarë të duhet të paguhen nga xhepi. Sigurimi i të ardhurave dytësore, ose të ardhurave për të cilat mund të mbështeteni shumë, është thelbësore për këtë lloj jetese.

Planifikimi përpara dhe vendosja e gjërave për të ardhmen që ata duan të udhëheqin është diçka që do të duhej të bëhej në mënyrë që kjo mënyrë jetese të bëhet një realitet i suksesshëm.

Për shembull, është e rëndësishme të keni një buxhet të përcaktuar dhe t'i përmbaheni atij për t'u siguruar që nomada dixhitale do të jetë në gjendje të mbajë stilin e jetës së tij gjatë punës dhe udhëtimit.

Kush mund të bëhet një nomad dixhital dhe pse?

Ndërsa nomadizmi dixhital është një ndryshim i stilit të jetës që mund të bëjë që dikush të largohet nga një shoqëri dhe të vendoset në shumë shoqëri të ndryshme. Ndërsa kjo mund të jetë e ndryshme për shumë njerëz të tjerë, disa e konsiderojnë këtë ndryshim si ngazëllyes, dhe diçka që ata e presin shumë çdo ditë.

Ndërsa ky ndryshim i jetës nuk është për zbehje të zemrës, ai do të japë shumë përvoja që ju mund të mos jeni në gjendje t'i shihni kur qëndroni në një punë në zyrë, duke punuar 9 deri në 5.

Hedhja brenda mund të mos jetë ideja më e mirë, sepse shumë planifikime do të duhet të zbresin për këtë stil jetese për të qëndruar i spikatur, por bërja e duhur do të japë një përvojë të përmbushur për këdo që përpiqet ta bëjë këtë - dhe duke ndihmuar në bërjen e një nomade dixhitale të përhershme .

Si përmbledhje, çfarë bën një nomad dixhital?

Pra, për t'iu përgjigjur pyetjes çfarë bën një nomadë dixhitale në termat më të thjeshtë, ata bëjnë gjëra që vetëm disa njerëz dëshirojnë që të mund të bënin dhe të shkojnë deri në fund të ëndrrave të tyre për një periudhë të gjatë kohore.

Besoni apo jo, nuk është aq e vështirë ta bësh atë, dhe çdokush mund të bëhet një nomad dixhital nëse përpiqet siç duhet, të gjejë punën që do të funksionojë më mirë për ta dhe të planifikojë saktë ndryshimin e karrierës së tyre.


Comments (0)

Lini një koment