Lifestyle Digital Nomads: Si jetojnë ata në të vërtetë?Stili i jetesës digjitale nomade

Termi nomadë digjitale përshkruan një grup njerëzish që nuk janë të lidhur me një qytet apo vend. Puna e tyre u lejon atyre të jenë kudo në botë ku ka energji elektrike dhe internet. Jeta digjitale e nomadeve është një fenomen relativisht i ri. Përkundër kësaj, tërheq shumë vëmendje. Autoritetet e vendeve progresive përpiqen të krijojnë kushte të rehatshme për profesionistët e lirë. Për punëtorët e zyrës, jeta e një nomad dixhital duket si një ëndërr e vërtetë: të jesh në një udhëtim të vazhdueshëm nëpër vende të ngrohta - çfarë nuk mund të pëlqente? Megjithatë, realiteti nuk është aq i thjeshtë. Piktura ideale Picture Paint nuk përfshin sfidat dhe kompleksitetet e nomadeve digjitale. Si ekziston ekzistenca e atyre që nuk qëndrojnë kudo për një kohë të gjatë të rregulluar me të vërtetë?

Digital Nomad - Wikipedia

Cila është jeta aktuale e nomadeve digjitale?

Një orë pune në një kompjuter portativ, dhe pastaj një plazh dhe një klub nate - kjo është se si disa media bojë një ditë tipike për një kandidat. Nomadë digjitale punojnë shumë, ata vetëm e bëjnë atë në kushte më të këndshme të motit sesa punëtorët e zyrës.

Një rutinë e përditshme e freelancer varet nga tre gjëra: preferenca e tij personale, aftësia e tij për të organizuar ditën e tij të punës dhe ndryshimin në zonat kohore. Për shembull, një kandidat duhet të jetë në kontakt prej tre deri në njëmbëdhjetë në pasdite. Pastaj ai mund të kushtojë gjysmën e parë të ditës për biznesin e tij, dhe të shkojë në shtrat - pothuajse menjëherë pas përfundimit të punës.

Puna 1-2 orë në ditë është një mit. Nomadë dixhitale janë shpesh të pavarur të cilët nuk duhet të plotësojnë vetëm projektet aktuale, por gjithashtu kërkojnë burimet e mëposhtme të të ardhurave. Prandaj, ata shpenzojnë të njëjtat 8 orë në ekranin e laptopit.

Ata mund të kushtojnë kohën e tyre të lirë për hobi: ecni nëpër qytet, duke shkuar në kafene, duke takuar të huajt e tjerë. Ndër të nominuarit ka shumë njerëz që punojnë në projektet e tyre krijuese ose të biznesit. Freelancing u jep atyre mundësinë për të gjetur kohë për të shkruar libra ose për të zhvilluar produkte.

Digital Nomad Përkufizimi - Investopedia

Avantazhet dhe disavantazhet e të qenit nomadë dixhitale

Laptop është një mjet pune për gjithnjë e më shumë njerëz. Jeta digjitale e nomadeve ju lejon të lini një minimum rutinë. Nomads nuk duhet të humbin kohë duke udhëtuar për të punuar, duke biseduar me kolegë dhe duke marrë pjesë në takime të pafundme. Ata nuk kanë nevojë për të reduktuar produktivitetin e tyre: nëse ata arrijnë të përfundojnë punën në dy orë, atëherë nuk ka nevojë të qëndroni në zyrë për të tetë.

Udhëtimi i shpeshtë ju kursen nga mërzia dhe ju jep mundësinë të njihni botën. Nomadët mund të vizitojnë muzetë më të famshme, enët e shijes së kuzhinave të ndryshme kombëtare dhe admirojnë peizazhet më të bukura.

Disavantazhet e këtij jetese përfshijnë një situatë të paqëndrueshme financiare, nevojën për të bashkëvepruar me autoritetet e vendeve të huaja dhe mungesën e një rrethi të përhershëm të miqve. Një rënie në të ardhura mund të ndodhë me çdo freelancer, por është më e rehatshme ta përjetosh atë në një mjedis të njohur. Prandaj, shumë ekspertë këshillojnë të grumbullojnë një airbag para se të fillojnë një udhëtim të pafund.

Komunikimi me përfaqësuesit e Shërbimit të Migracionit, policisë dhe autoriteteve tatimore është e pakëndshme në vendin tuaj të origjinës. Nomadë digjitale duhet ta bëjnë këtë pa e ditur gjuhën dhe duke pasur vetëm një kuptim themelor të ligjeve dhe rregulloreve lokale.

Nuk është gjithmonë e lehtë për nomadët për të gjetur miq në vendet e reja. Ka të gjitha komunitete online të dedikuara për sjelljen e njerëzve së bashku nga e gjithë bota. Është e dobishme të njihni gjuhën angleze për të komunikuar me nomadë të tjerë digjital.

5 Arsyet për t'u bërë një nomadë dixhitale

A është jeta digjitale e nomadeve digjitale të qëndrueshme?

Jo të gjithë mund të paketojnë një valixhe dhe të shkojnë në një udhëtim të pafund.

Kjo kërkon:

  • Një profesion i përshtatshëm është ai që bën të mundur që të punojnë në distancë;
  • Njohja e gjuhës angleze;
  • jastëk i sigurisë financiare;
  • aftësia për të jetuar dhe për të udhëtuar;
  • Dëshira për të kuptuar ligjet e vendeve të ndryshme.

Përderisa një freelancer i plotëson këto kërkesa, ata mund të mbeten nomad dixhital. Nga bisedat me përfaqësuesit e këtij grupi, bëhet e qartë se jeta pa bagazh është e varur. Të jetosh në një vend të përshtatshëm, ata shpenzojnë para minimale me qira, ushqim dhe argëtim. Nëse rajoni ku ata qëndrojnë është tërheqës për nomadë digjitale, atëherë nuk ka probleme me gjetjen e miqve dhe partnerëve romantikë. Në mishërimin e tij ideal, jeta digjitale e nomadeve është një minimum shqetësimesh familjare, të njohurit interesantë dhe gjithmonë moti i mirë.

Çfarë i bën njerëzit të refuzojnë të ndryshojnë vazhdimisht vendbanimin e tyre?

1. Problemet financiare

Ndër freelancers, sundimi i tre të tretave është popullor: një e treta e të ardhurave duhet të shpenzohen për strehim, e dyta në shpenzimet aktuale (ushqim, veshje, argëtim), dhe e treta në kursimet. Në teori, secili nomadë duhet të ketë kursime për një ditë me shi. Rrjedha e urdhrave mund të thahet, situata të paparashikuara mund të dalin nga stoku financiar. Megjithatë, jo të gjitha nomadet digjitale janë përgjegjëse për buxhetimin. Situatat në të cilat paratë mbeten vetëm për një biletë në vendin tuaj të origjinës nuk janë aq të rralla. Dikush, pas një përvoje të tillë, grumbullon fonde dhe kthehet në mënyrën e tyre të zakonshme të jetës, ndërsa dikush vendos se ai ka mjaft. Nëse ju me të vërtetë duhet të gjeni veten pa një jetesë, atëherë është më mirë të jeni në vendin tuaj të origjinës, ku keni dikë që të kthehet.

Puna nga shtëpia: Si të bëni para online për fillestar?

2. Vështirësitë me ligjin

Ne nuk flasim edhe për krime. Jo të gjitha nomadet digjitale marrin probleme për të studiuar ligjet e vendit pritës. Kjo mund të çojë në incidente të pakëndshme: për shembull, një i huaj ka shkelur kushtet e qëndrimit ose nuk ka paguar tatimin. Barriera gjuhësore dhe mungesa e qasjes në ndihmë konsullore kufizojnë aftësinë për të negociuar me autoritetet lokale. Dëbimi nga vendi pritës me një ndalim të kthimit është një arsye e mirë për të menduar se si të jetoni përsëri në atdheun tuaj, ku gjithçka është e njohur dhe e kuptueshme.

Destinacionet më të mira për nomadë digjitale: 30+ këshilla të ekspertëve

3. Problemet shëndetësore

Jeta e çdo nomade, duke përfshirë dixhital, është i përshtatshëm për njerëzit e rinj të shëndetshëm. Megjithatë, një sëmundje serioze që kërkon mbikëqyrje të vazhdueshme mjekësore mund të prishë planet. Ekziston një korrelacion midis buxhetit të një vendi dhe cilësisë së kujdesit shëndetësor në të. Në vendet me çmime të përballueshme, mjekësia nuk është gjithmonë në gjendje të përmbushë nevojat e nomadeve digjitale. Nga ana tjetër, në vendet e zhvilluara, shërbimet mjekësore shpesh janë shumë të shtrenjta për qytetarët e huaj. Në raste të tilla, atdheu bëhet opsioni më i mirë - atje, kujdesi mjekësor i përballueshëm është mbështetur nga lindja.

Lista e kontrollit për të krahasuar sigurimin e udhëtimit në mënyrë efektive

4. Dëshira për t'u vendosur

Dëshira për të filluar një familje gjithashtu vjen në nomadë dixhitale. Të jesh në lëvizje konstante me fëmijët e vegjël në krahët e mi është mjaft e vështirë. Ndoshta, në të ardhmen, qeveritë do të mendojnë për krijimin e kushteve më të rehatshme për nomadet e familjes. Deri më tani, pak vendosin të kombinojnë një mënyrë jetese të tillë me praninë e familjes së tyre.

Vendi më i mirë për të hapur biznesin për nomadë digjitale: 17 përvoja të ekspertëve

5. Ndjeheni i vetmuar

Biseda jo-detyruese në një gjuhë të huaj gjithashtu bëhen të mërzitshme. Nëse një person dëshiron të krijojë lidhje të qëndrueshme, atëherë mënyra më e lehtë për ta bërë këtë është në shtëpi. Është më e lehtë për të gjetur miq të ngushtë dhe partnerë romantikë në mesin e njerëzve me përvoja të ngjashme të jetës.

6. Vështirësitë familjare

Ndonjëherë të afërmit e moshuar janë të detyruar të përfundojnë me një mënyrë jetese nomade. Kur prindërit arrijnë një moshë të caktuar, ata kanë nevojë për vëmendjen e fëmijëve. Dëshira për t'u kujdesur për pleqtë e tyre bën që disa përkthyes të pavarur të kthehen në vendin e tyre.

Ndoshta situata do të ndryshojë në dekadat e ardhshme. Për momentin, është e përshtatshme për të bredhur për të rinjtë që nuk janë të ngarkuar me një familje. Megjithatë, tashmë tani qeveritë e shumë vendeve po thjeshtësojnë ligjet, duke i bërë ata më të përshtatshëm për specialistët e huaj. Ka të ngjarë që me kalimin e kohës, autoritetet do të fillojnë të mendojnë për kopshte të veçanta dhe shkolla, si dhe kujdesin mjekësor për anëtarët e familjes së nomadeve digjitale. Pastaj mënyra e tyre e jetës do të bëhet shumë më e qëndrueshme.

Çfarë duhet të shmanget dhe të kujdeseni nomadët digjital?

Shërimi në tingujt e panjohur shumë romantike, por nomadit dixhital duhet të shmangë këtë kërkesë.

Secili vend ka ligjet dhe idetë e veta për atë që është e lejueshme. Para se të blini një biletë, duhet t'i studioni ato. Azia Juglindore është një rajon popullor midis nomadeve. Përkundër faktit se ata i kthejnë një sy të verbër ndaj respektimit të ligjeve, ligjet ende punojnë. Me një koincidencë fatkeqe të rrethanave, mund të hyni në fushën e pikëpamjes së oficerëve të zbatimit të ligjit për vallet e turpshme ose me falënderime fetare fetare.

Mungesa e vetëdijes për jetën e vendit mund të rezultojë në humbje financiare. Për shembull, duke marrë me qera një shtëpi me një çmim të tepërt.

Është më mirë të shkosh në një vendbanim të ri të armatosur plotësisht: me sigurimin shëndetësor, strehim me qira dhe kontakte të të huajve të tjerë të cilët janë të gatshëm për të sjellë deri në datën.

Rezervoni udhëtimin tuaj digjital nomad në tahiti

Stili i jetesës digjitale nomade


Comments (0)

Lini një koment