Si të filloni të jeni një shkrimtar i pavarur? Me Colleen Welsch, Trainer i Shkrimit të PavarurFreelance writing is one of the most accessible online jobs for aspiring nomad dixhitals or work from home persons, as the only skill required is... writing! But how to become a good writer, and be able to create an amazing guest post or product description?

Në mënyrë që të di më shumë rreth fillimit të të qenit një Shkrues i pavarur, unë pyeta Colleen Welsch, një shkrimtar i pavarur me përvojë dhe trajner i shkrimtarëve.

Ajo na tha 6 këshillat e saj për t'u bërë sa më e suksesshme sa të jetë e mundur në biznesin e shkrimit të pavarur, dhe është plot me informacione të vlefshme befasuese.

6 këshilla për të filluar të jesh një shkrimtar i pavarur
  • 1 Zgjidhni një vend
  • 2 Krijoni pjesë të përmbajtjes
  • 3 Bëni të disponueshëm portofolin tuaj
  • 4 Punësoni një redaktor për të parë portofolin tuaj
  • 5 Filloni ngritjen e klientëve
  • 6 ... Shikoni videokastin ose dëgjoni podcastin për të zbuluar këshillën më të rëndësishme!
A jeni gati të bëheni një Shkrimtar i pavarur?
Colleen Welsch në Instagram
Colleen Welsch në LinkedIn
Colleen Welsch në Pinterest
Colleen Welsch në TikTok
Colleen Welsch në Facebook
Colleen Welsch në BlogLovin
Colleen Welsch është një trajner i pavarur i të shkruarit që ndihmon nomadët dixhitalë që aspirojnë të lënë 9-në-5-të e tyre dhe të fillojnë të JETIVN!
Colleen Welsch është një trajner i pavarur i të shkruarit që ndihmon nomadët dixhitalë që aspirojnë të lënë 9-në-5-të e tyre dhe të fillojnë të JETIVN!

Shikoni videokastin, dëgjoni podcastin: Si të filloni të jeni një shkrimtar i pavarur? Me Colleen Welsch, Trainer i Shkrimit të Pavarur

# 1 Hyrje: Si të filloni të jeni një shkrimtar i pavarur? Me Colleen Welsch, Trainer i Shkrimit të Pavarur

Përshëndetje dhe i mirëpritur në këtë episod të ri të podcastit ndërkombëtar të këshillimit Unë jam sot me Colleen Welsch, përshëndetje Colleen!

Përshëndetje Faleminderit që më ke!

Kënaqësi dhe ne do të flasim rreth asaj se si të fillojmë të jeni një shkrimtar i pavarur, pasi ju nuk jeni vetëm një shkrimtar me përvojë, por edhe një trajner, apo jo?

Ashtu është

Sidomos tani është shumë e popullarizuar të punosh në internet, të punosh në distancë dhe shkrimi i pavarur është disi Ndoshta nuk është një punë e lehtë Në të vërtetë është e vështirë të shkruash siç duhet, por shumë njerëz po hyjnë në të

Ashtu ështëYeah Freelance writing is bigger than ever. There's never been a better time to be a writer if you have that skill set That's for sure. Yeah So if you can write you can definitely get paid to do so

A nuk është në të vërtetë më e komplikuar hyrja në këtë biznes pasi ka më shumë njerëz në treg?

Unë nuk mendoj kështu. Nëse keni aftësi të mira për të shkruar dhe mprehtësi të mirë biznesi, ju mund të jeni të suksesshëm shumë lehtë.

Çfarë aftësish duhet të keni për të qenë një shkrimtar i mirë i pavarur?

Gjëja një është se ju duhet ta doni të shkruani mendoj se shumë njerëz mendojnë oh unë mund të isha një shkrimtar i pavarur. Por më lër të të pyes këtë.

A ju ka pëlqyer në fakt duke bërë ato letra sepse kjo është gjithçka që do të bëni për punë çdo ditë. Pra, nëse nuk e doni të shkruani, me të vërtetë nuk duhet të futeni në këtë linjë pune.

Po postimi juaj në blog 13 arsye pse ju nuk duhet të bëheni një shkrimtar i pavarur është një rekomandim i mirë mbase për ta lexuar këtë edhe për këdo që po mendon të fillojë një karrierë si një shkrimtar i pavarur, të cilat arsye eventualisht do ta parandalonin atë ose atë të fillonte në këtë biznesi Pra, për sa kohë keni shkruar vetë?

Djathtas Unë kam qenë një shkrimtar i madh që kur isha në klasën e tretë në 1997 mendoj se po plakem pak atje. Por, e cila ka qenë e mrekullueshme për të rishikuar më vonë dhe për të parë se çfarë po mendoja gjithë ato vite. Reallyshtë vërtet qesharake. Dhe pastaj përsa i përket shkallës së shkrimit profesional të antropologjisë dhe menjëherë pasi kam mbaruar kolegjin kam filluar të punoj si ndihmës blerës në një markë të tregtisë së modës.

Dhe e urreja gatishmërinë për spoiler Por unë isha me fat sepse drejtori i departamentit tim me të vërtetë e pa që e urreja rolin tim dhe nuk më pëlqente ajo që po bëja dhe se isha më shumë një person krijues. Kështu që ajo gradualisht filloi të merrte më shumë dhe pastaj unë isha në gjendje të shfrytëzoja atë në disa pozicione të tjera Ku po punoja në marketing dhe më pas shkrimi i kopjimit është një pjesë e madhe e kësaj.

Pra, kjo është përvoja fillestare Unë për të filluar biznesin tim të shkrimit të blog-ut ishte në 2016. Unë po punoja për një markë bukurie. Ata kishin një blog dhe askush në kompani. Dëshiroja të shkruaja blogun Kështu që më pëlqente ta shkruaja atë dhe kuptova që kishte ndoshta qindra kompani të tjera bukurie atje që kishin një blog dhe askush në ekipin e marketingut nuk donte ta shkruante atë, kështu që kur shkova i pavarur në 2017 dhe fillova pitching për kompanitë e bukurisë.

Kështu që unë do të thoja në këtë udhëtim të pavarur. Unë kam qenë duke e bërë atë për tre vjet me shkrim të plotë. Shkrim i pavarur aktual dhe pastaj pas një kohe kuptova se dija mjaftueshëm për të mësuar njerëzit e tjerë se si ta bëjnë këtë.

Sigurisht që ka kuptim. Pra, për ju ishte një profesion?

Absolutisht kur isha i vogël ëndrra ime ishte të isha shkrimtar.

Por, a do të thoni të jeni një shkrimtar i mirë i pavarur, të cilin keni dëshirë ta ëndërroni që nga fëmijëria juaj apo mund të mësoni aftësitë?

Duke e bërë atë dhe ju mund të mësoni se si të bëheni një shkrimtar më i mirë dhe kështu të jeni në gjendje të fitoni më shumë para ndërsa vazhdoni, por çdokush mund të hyjë.

Dhe në cilën pikë të jetës ose karrierës tuaj A është koha e mirë për të filluar?

Duke punuar si një shkrimtar i pavarur kam shumë biseda me ndjekësit e mi në biznesin tim të trainimit dhe disa prej tyre janë drejtpërdrejt nga kolegji. Ata sapo u diplomuan dhe padyshim që perspektivat e punës janë paksa të zymta tani.

Kështu që kjo është një mënyrë e mirë për të filluar të fitosh para menjëherë nëse je në kërkim të një pune ose nëse dëshiron ta bësh këtë me kohë të plotë do të thosha se shumica e njerëzve me të cilët unë punoj janë rreth 30 dhe ata kanë qenë në forcën e punës për një kohë dhe ata e kuptojnë se e urrejnë të punojnë nëntë deri në pesë dhe ata thjesht duhet të largohen prej andej.

Kështu që nuk është tepër vonë për të filluar atëherë Ju gjithashtu mund të filloni si një ngutje anësore të lini disa para mënjanë dhe pastaj thjesht të bëni atë hap dhe të hidheni në të me kohë të plotë Nuk është kurrë vonë për të filluar.

Dhe kështu shumë njerëz në të vërtetë po ndërrojnë karrierën dhe po kërkojnë më shumë liri Nga ajo që patë?

Po duke punuar sepse kjo ishte edhe historia ime, ndërsa punoja në nëntë deri në pesë e urreja jetën time. Kështu që unë thjesht e lashë punën time dhe u tërhoqa pas saj. Por unë do të them se nuk ishte pa disa që ju i dini Vështirësitë.

Si për shembull, mua më janë dashur rreth nëntë muaj për ta çuar me të vërtetë biznesin tim të pavarur të shkrimit deri në pikën ku unë mund të mbaj veten dhe të udhëtoj me kohë të plotë gjatë rrugës, kështu që vetëm ju e dini që mund t'i kaloni të gjitha ato gabime dhe thjesht të shkoni në pjesën ku ju bëni para, mendoj se kjo është ajo që shumica e njerëzve duan për vështirësitë dhe paratë e lehta.

# 2 Aftësi për shkrimtar të përmbajtjes / kërkesa të pavarura për punë me shkrim

Pra, cilat janë zakonisht kërkesat për punë të shkrimit tonë të pavarur, çfarë pritet nga një shkrimtar i pavarur?

Të jesh i hapur për reagime është i madh dhe mendoj se shumë njerëz me të vërtetë e humbasin shenjën atje It'sshtë ashtu siç diskutuam pak më herët.

Hardshtë e vështirë të gjesh një shkrimtar të pavarur i cili në të vërtetë është i besueshëm dhe kthen përmbajtje të mirë, kështu që unë mendoj se njerëzit e kuptojnë vërtet veten nëse mund të krijoni përmbajtje të mirë dhe ta ktheni atë në kohë, ju jeni i mirë, mund të ngarkoni të dini se çfarë doni të ngarkoni . Por kjo nuk mjafton që përmbajtja gjithashtu duhet të jetë e mirë. Ju do të përmirësoni aftësitë tuaja. Ashtu si të shkruarit është padyshim një aftësi që mund të përmirësohet duke e bërë atë çdo ditë, por nëse nuk keni aftësi shumë të mprehta të të shkruarit akoma ose nëse po përpiqeni të shkruani në një gjuhë tjetër A janë anglishtja si gjuhë e dytë edhe nëse ata flasin rrjedhshëm , Ka akoma si gjëra që janë pak larg, dhe siç do ta vinte re një lexues vendas dhe do ta merrte atë.

Prandaj, ajo që unë rekomandoj për ata njerëz dhe për të gjithë njerëzit që duan të jenë shkrimtarë të pavarur është të punësojnë një redaktor Kush është një anglishtfolës dhe ata mund të rregullojnë dhe shkulin çdo gjë.

Çdo gjë e tillë dhe fjalë për fjalë askush nuk do ta dijë pasi ta ktheni.

Por nëse jeni një shkrimtar i pavarur tashmë i punësuar nga një kompani për të shkruar, duhet të merrni një redaktor?

Oh Pra, është 100 e përsosur dhe ata nuk kanë pse të shqetësohen për asgjë. Të gjithë e duam këtë, po.

Kështu që unë kam një pyetje. Si e gjetët klientin tuaj të parë?

Kështu që klienti im i parë nga një punë e mëparshme dhe ajo ishte zhvendosur në një markë bukurie dhe ata kishin nevojë për dikë që të shkruante blogun dhe kjo ishte me të vërtetë kur isha si pra, dhe pastaj pasi kuptova se shumë marka të tjera të bukurisë nuk kishin çdokush në ekipin e tij për të shkruar blogje fillova të ftohtë.

Kështu që unë bëra një listë të madhe të markave të bukurisë Dhe shkova në faqen e tyre të internetit për të parë nëse ata kishin një blog dhe nëse kishin një të tillë dhe nuk ishte azhurnuar për gjashtë ose muaj. Unë u dërgova atyre një email dhe u ofrova shërbimet e mia atyre dhe e bëra këtë çdo ditë Për muaj të tërë derisa të krijoja një libër të plotë biznesi Unë thjesht u përpoqa të dërgoj me email pesë kompani në ditë Wow Unë nuk jam me të vërtetë i sigurt për të qenë i sinqertë me ju . Unë nuk mbaja gjurmët që njerëzit gjithmonë pyesin për normat e konvertimit jam sikur nuk e di. Unë nuk jam një person i matematikës. Unë jam një person krijues. Mirë po rrjetëzimi është i madh dhe në varësi të llojit të shkrimit që dëshironi të bëni si unë me të vërtetë ju rekomandoj që të shkoni në ngjarje të rrjetit dhe të takoni njerëz në komunitetin tuaj sepse kurrë nuk e dini se kush do të ketë nevojë për një shkrimtar të pavarur.

Por përveç kësaj ju duhet t'i tregoni të gjithëve që e dini se jeni një shkrimtar i pavarur, sepse nuk e dini kush do të njohë dikë tjetër për shembull një shkrimtar i pavarur dhe më pas kur shoku i tij kishte nevojë për një. Ata më kontaktuan mua dhe unë isha si, por vetëm sepse e dini e vërtetë është se një këshillë e vërtetë praktike është se duhet kohë për të ndërtuar biznesin tuaj, për të gjetur klientë, për të bërë që rrjeti juaj të funksionojë për ty.

Nivel i lartë i shkrimeve të pavarura ku jeni duke bërë para të shkëlqyera Ju e dini që mund të filloni dhe të filloni të sillni një mijë dollarë, dy mijë dollarë Si drejt batutës Dhe për shumë njerëz kjo do të ishte vërtet e dobishme mendoj.

# 3 Sa para mund të bëni si një shkrimtar i pavarur

Pra, në të vërtetë flasim për para, sa para mund të bësh si një shkrimtar i pavarur?

Pra, nëse keni një përvojë disa vjeçare dhe jeni i mirë në shitje Ju patjetër që mund të bëni shumë më tepër si një shkrimtar i pavarur sesa mund të punoni si një shkrimtar i stafit për një revistë ose një faqe në internet.

Pra, në përvojën tuaj është më mirë të punoni si shkrimtar i pavarur sesa të jeni i punësuar?

Absolutisht. Bettershtë më mirë të jesh i pavarur me siguri Dhe ka si shpenzime shtesë që vijnë me atë si në SH.B.A. ju duhet të paguani për sigurimin tuaj shëndetësor dhe gjëra të tilla.

Por ia vlen dhe ju i pjekni ato pagesa në ato që ju nevojiten.

Unë mendoj se një pyetje që kanë shumë njerëz është se si ta vlerësoni kohën tuaj. Ashtu si e dini se çfarë duhet të ngarkoni?

Po kështu që unë kam në të vërtetë kam një llogaritës të shkallës së shkrimit në faqen time që tashmë e kam kuptuar këtë për të gjithë. Por në thelb Ashtu si shpenzimet tuaja të jetesës dhe sa javë në vit dëshironi të punoni? dhe sa orë në javë dëshironi të punoni dhe pastaj nxjerr jashtë atë që duhet të ngarkoni në orë, e cila zakonisht është shumë më e lartë se ajo që njerëzit mendojnë se duhet të ngarkojnë.

Sepse kur punoni me nëntë deri në pesë nëse punoni si 40 orë, del sikur ju mund të bëni 25 dollarë në orë në 45 në orë 75 në orë. Ju nuk po punoni më 40 orë në javë. Ju në të vërtetë jeni vetëm Kur jeni në një zyrë Ka kaq shumë orë ku jeni sikur të merrni kafe.

Ose jeni si në një takim që në të vërtetë prodhoni ndonjë gjë për kompaninë Pra, kur jeni një shkrimtar i pavarur, orët aktuale që po prodhoni përmbajtje janë shumë më të vogla, kështu që duhet të keni parasysh që kur mendoni për shkrimtarin tuaj të pavarur norma

Për më tepër ju duhet të paguani për sigurimin tuaj shëndetësor dhe nganjëherë mbase duhet të paguani pak më shumë vetëm për t'u siguruar që ju mund të jetoni në rast se pushoni ose nëse nuk keni ende një libër të plotë të klientëve.

Epo unë mendoj se kjo me të vërtetë varet nga mendimi juaj për veten të jesh i sinqertë me ty, Dikush do të paguajë për këtë Nëse ke aftësi Rrallë Në përvojën time Shumë nën karikim, gjë që është për të ardhur keq sepse tërheq tërë tregun poshtë.

Kështu që më pëlqen t'u tregoj njerëzve nëse nuk merremi me furnizuesit e poshtëm, dhe nëse aftësitë tuaja nuk janë akoma, punoni për aftësitë tuaja, kështu që ju t'i fitoni ato para.

Por gjithçka që përmendët ju pëlqen deri në 10 000 apo mbi 10 000 në muaj?

Jo mbase tre muajt e parë. Jo aq keq, dua të them se më pëlqen të mendoj se e dini që me disa stërvitje do të shkonte shumë më mirë Sigurisht.

Epo Ju e dini sepse ata do të thonë si mirë unë do ta bëj këtë Unë do ta bëj atë Kështu që ndihmon që dikush të kontrollohet me të vërtetë dhe të sigurohemi që ata në të vërtetë po kryejnë detyrat që duhet të marrin bërë për të filluar.

Për më tepër, si e dini nëse puna juaj ia vlen ajo që dëshironi të ngarkoni si një trajner mund të ofrojë atë lloj reagimi dhe të japë rekomandime për vendet ku duhet të përmirësoheni.

Por sigurisht që ju mund t'i mësoni të gjitha këto gjëra vetëm nga Google, gjë që unë bëra.

Cili është ndryshimi midis një traineri dhe një redaktori?

Ndoshta pak në vetë përmbajtjen. Por do të jetë më shumë për të drejtuar biznesin dhe për të bërë shitjet dhe pjesën e marketingut të shkrimeve të pavarura, sepse Kur jeni një shkrimtar i pavarur - Dhe unë mendoj se kjo është e vështirë për disa njerëz krijues për t'u trajtuar - Një redaktor ai fokusohet posaçërisht mbi përmbajtjen.

Kështu që ata do t'ju japin sugjerime se si ta përmirësoni Ose ashtu si e korrigjoni atë dhe sigurohuni që të pastrojnë të gjitha shtypshkronjat dhe gjithçka.

Një i porsaardhur në industri duhet t'i marrë të dy menjëherë?

Dikush i ri në biznesin e shkrimit të pavarur duhet të marrë një redaktor dhe një trajner.

Sa doni të fusni në të sa doni të investoni në të? Unë vërtet besoj në investimin në veten dhe arsimimin tënd. Por disa njerëz nuk kanë kapitalin fillestar fillestar për të punësuar një trajner, por unë me të vërtetë rekomandoj që të punësosh një redaktor direkt nga shkopi Pavarësisht se çfarë.

Epo alwaysshtë gjithmonë një ide e mirë të mendoni për të investuar më shumë në të. Dhe në veten tuaj në këtë rast. Po ju e dini Shkurtimi i muajve dhe muajve të përpjekjes për të mësuar veten se si të bëni diçka kur punësoni një trajner sepse merrni reagime të menjëhershme dhe mençuri të menjëhershme nga dikush që e ka bërë tashmë atë.

Kur punoj me studentët e mi Si trajner kam një redaktor me të cilin punoj. Kështu që unë i prezantoj ata dhe ajo është e mahnitshme dhe me të vërtetë mund t'i ndihmojë njerëzit të shkojnë në nivelin tjetër në shkrimet e tyre.

Kështu që ne punojmë së bashku për t'u siguruar që ju e dini goditjen e gomarit Dhe në të vërtetë kur miqtë shkrimtarë janë në kërkim të klientëve.

# 4 Uebfaqe / bloge më të mira për shkrime të pavarura që punësojnë shkrimtarë të pavarur

Kështu për shembull vetë A jeni regjistruar në faqen e internetit të punës si faqet e internetit të pavarur?

Po, shumë kompani me të vërtetë të mëdha si 500 kompani janë duke u punuar kështu që Cila është ajo që njerëzit nuk e kuptojnë dhe Kjo është pjesa më e madhe e njoftimeve për punë që shihni atje.

Ju do të arrini mundësinë sikur këta klientë të mëdhenj do t'ju kontaktojnë dhe do t'ju kërkojnë të bëni punë për ta. Dhe kështu më pëlqen sapo zbrita si një punë njëzet mijë dollarëshe që duhej vetëm tre javë për të përfunduar, dhe kjo ishte e gjitha falë mbingarkesës.

Në kushtet e të gjitha të ngjashme si faqet e internetit freelancer upwork dhe Fiverr janë dy ato të mëdha. Unë nuk kam përdorur Fiverr. Kam dëgjuar gjëra të mira për këtë. E di që disa njerëz fitojnë shumë para atje, unë thjesht preferoj diçka për Fiverr, siç do ta bëj këtë provë për pesë dollarë, sepse nuk do të bëj asgjë për pesë dollarë, por prerje ose 10 deri në 20 në varësi mbi llojin e klientit është Cili është shumë, Nëse dikush më drejtohet drejtpërdrejt.

Dhe në të vërtetë a është gjithashtu një ide e mirë të keni botimin tuaj online si blogun tuaj për shembull për të shfaqur atë për të cilën jeni të aftë?

Po sepse kjo e bën atë veçanërisht si një faqe të bukur në kërkim profesional. Dhe nëse keni dhuratën për ta bërë një nga ata vetë të mirë për ju. Nëse jo në atë mënyrë kur e bëni Merrni një pickim nga një klient përmes zhurmës së ftohtë ose nëse aplikoni për një punë ose diçka tjetër.

Ju mund t’ua tregoni atyre me lehtësi portofolin tuaj, Dukeni profesionist, Dukeni ekspert dhe ata do të jenë të lumtur që t’ju ​​punësojnë.

Por a është me të vërtetë e rëndësishme të kesh këtë portofol? A mund të gjeni klientë pa një portofol apo duhet së pari të punoni për një portofol të mirë?

Kështu që duhet të keni një portofol për të filluar. Ju nuk keni pse ta keni atë në faqen tuaj të internetit, Ajo që mund të bëni është thjesht ta postoni në Google Drive dhe t'i dërgoni dikujt lidhjen në dosje.

Ndoshta ju nuk keni as blogun tuaj, kështu që It'sshtë tashmë e vështirë të zgjedhësh se ku të fillosh dhe ku të bësh përpjekjet e tua, apo jo? mirë Më lejoni t'ju them se çfarë u rekomandoj njerëzve të bëjnë është së pari të zgjedhin llojin e shkrimit që dëshironi të bëni.

Kështu që ju zgjidhni një vend si diçka. Kështu që ju filloni me një vend për shembull dhe pastaj krijoni tre pjesë të përmbajtjes në specifikim që do të thotë që ju nuk paguheni për ta bërë atë. Ju ose mund të krijoni një markë në mendjen tuaj ose të përdorni një markë të njohur dhe pastaj thjesht të krijoni tre pjesë të punës, Pastaj t'i ktheni ato në PDF, t'i vendosni në një dosje Google Drive dhe më pas mund ta ndani atë dosje me klientët e mundshëm.

Kështu që koha e fillimit për këtë është më pak se 10 orë dhe pastaj ju mund të dilni atje dhe të filloni të hapni lartësinë. Oh dhe sigurohu që të punësosh një redaktor për të parë ato mostra.

Gjëja e fundit që dëshironi është të dini që keni gabime drejtshkrimore ose drejtshkrimore në ato mostra sepse nuk do të merrni asnjë klient.

Dhe në cilën pikë duhet të merrni një trajner në të vërtetë?

Ndihmoni njerëzit të marrin atë portofol të ngritur si pjesë e shërbimit tim të trainimit.

Pra, sa më shpejt që të doni të filloni në thelb?

Gjithashtu edhe para se të zgjidhni ngrohtë.

Ashtë një këndvështrim krejt i ri të paktën për mua në biznesin e shkrimit të pavarur në internet.

Po It'sshtë një punë e madhe dhe është më e madhe se kurrë.

Cila është këndvështrimi juaj për postimin e të ftuarve?

Po ekspertizë në temën tuaj. Pra, pasi të keni ngrohtë tuaj, ajo që dëshironi Qëllimi është të bëheni shkrimtari numër një për atë kamare. Kështu që postimi i vizitorëve është një mënyrë vërtet e shkëlqyeshme për të treguar përvojën tuaj dhe për të përmirësuar besueshmërinë tuaj dhe gjithashtu ndihmon klientët potencialë që t'ju gjejnë në vend që t'i gjeni ato gjatë gjithë kohës.

Pra, ka si tre mënyra për të ndërtuar portofolin tuaj:
  • thjesht krijoji ato për veten tënde
  • krijoni botimin tuaj online dhe shkruani për të
  • ose postim i ftuar

Kështu që shumë botime nuk do të pranojnë postime të vizitorëve pa një portofol. Kështu që ju duhet të bëni portofolin e parë. Pra, kjo përmbajtje në portofolin tuaj, shtoni mostra më të mira dhe më të mira në portofolin tuaj dhe ngarkoni më shumë.

Tani kur kontaktoni klientët Si zgjidhni se çfarë të tregoni konkretisht?

Të jem i sinqertë me ju, unë vërtet nuk shqetësohem për këtë aq shumë, por e mbaj portofolin tim të azhurnuar relativisht në faqen time të internetit, në rast se dikush më gjen atje.

Kështu që unë shkoj me projektet ku Klienti është ndoshta më i famshmi. Kështu që unë kam bërë punë me Marika si shumë klientë të mëdhenj, kështu që sigurohem që t'i mbaj ata lart.

Në krye Puna ime dhe unë ishim vërtet të ngazëllyer për klientin dhe thjesht doja të ndanim.

Ndoshta mund të na thoni pak se cili është projekti për të cilin jeni më krenar?

Marika Dhe unë dua të punoj me ta, sepse ata janë si të shkruajnë për gjithçka që ju dëshironi. Thjesht duhet të ketë të bëjë me këtë aromë, kështu që ka shumë më shumë krijimtari në të.

Shpesh inshtë për sa i përket artikujve likeshtë si shumë specifike, sikur kjo temë dhe këto fjalë kyçe, që është mirë - dhe më pëlqen ta bëj këtë.

Por pastaj një gjë tjetër si gjëja ime e preferuar për të bërë është markimi i shkrimit të kopjeve, dhe më pëlqen të dal me zërin për fillestarët, e dini.

# 5 Si të jesh një shkrimtar i pavarur pa këshilla për përvojën

Cilat do të ishin këshillat tuaja kryesore për të filluar shkrimtarin e pavarur?

Është e lehtë. Janë tre hapa, ju thjesht duhet ta bëni atë Mirë Vetëm bëjeni. Kjo është këshilla ime, thjesht bëje. Ah po në një moment duhet të fillosh dhe të investosh me kohë të plotë në biznesin tënd kështu që as nuk ke nevojë ta bësh atë me kohë të plotë. Mund ta bësh, dua të them që mund të punosh për këtë të Shtunën nëse ke një punë dhe thjesht dëshiron ta fillosh ta kesh këtë si një ngutje anësore derisa të jesh në gjendje të bësh para të mjaftueshme për të lënë punën tënde.

Dhe shumica e njerëzve nuk duhet ta bëjnë këtë. Unë nuk do ta rekomandoja ta bëja këtë sepse e bëra atë dhe më vuri në një situatë financiare të kompromentuar financiare për disa muaj.

Për fat të mirë Ndoshta bëjeni atë anash për të filluar.

Dhe Sa kohë ju desh nga fillimi si kur e lani punën tuaj Për të arritur në pikën në të cilën ishe i sigurt se kjo ishte karriera që do të shtyje në të ardhmen, dhe nuk do të ktheheshe?

E dija që doja ta bëja sepse siç thamë offline më parë isha provuar dy herë më parë dhe dështova. Ti e di Kështu që më pëlqen apartamenti me nënqira dhe u ktheva në Ohajo, ku isha i gjithi dhe kjo ishte sikur mendoja tre muaj pasi e lashë punën, por isha i gjithi sikur dhashë tërë jetën për ta ndjekur atë dhe arrita atje ia vlejti.

Por, kur keni arritur në të vërtetë atje?

Kështu që unë do të thosha se kthesa e vërtetë për mua ishte kur rezervova atë Projekt 20 000 me klientin sepse kjo më lejoi të paguaja - kisha shumë borxh të kartës së kreditit, kisha dymbëdhjetë mijë dollarë borxh të kartës së kreditit. Të jetosh në LA ishte me të vërtetë e shtrenjtë.

Kështu që unë isha në gjendje të shlyeja të gjitha kartat e mia të kreditit dhe pastaj kisha para të mjaftueshme për t'u ndjerë sikur kisha mjaft kursime për të blerë një biletë aeroplani në një drejtim në Evropë dhe pastaj sapo shkova, kështu që ishte vera e vitit 2018.

Kështu që ishte rreth një vit më vonë, kur unë isha vërtet i mbyllur dhe i gatshëm për të shkuar Por në varësi të situatës financiare të dikujt. Unë dua të them që më janë dashur vetëm tre muaj për të filluar të bëj 4 000 në muaj që është 48 000 në vit, dhe në shumë vende që ka shumë para për të jetuar.

Mirë në mes të momentit që keni lënë pagën tuaj të rehatshme dhe keni arritur në pikën ku keni qenë të kënaqur me situatën tuaj të re?

Po një vit për të shkuar në një vend financiar ku ndjeva se mund ta bëja atë në rregull dhe është e rëndësishme kur të filloni të dini se do të kaloni nëpër çështje. Do të duhet kohë. Nuk është, Kjo nuk është një skemë e shpejtë e pasurimit.

Kjo është se ju e dini që ndërtimi i një biznesi të qëndrueshëm kërkon kohë, duhen të paktën tre deri në gjashtë muaj që biznesi juaj të hiqet vërtet nga toka, siç do t'ju tregoj tani sikur kam shkurtuar vërtet punën e klientit dhe punoj vetëm 20 orë në javë, dhe unë bëj 8 000 në muaj, kështu që dhe unë jetoj në Cleveland dhe kjo është kostoja e jetesës këtu shumë e ulët, kështu që unë kam një shtëpi si ajo që ju e dini.

# 6 Përfundimi

Një pyetje e fundit. Pra, nëse e kuptova mirë Ju tani po jetoni të qetë në biznesin tuaj të shkrimit të pavarur për dy vjet?

Po Tre vjet Gjoja po kalojmë në një recesion. Proofshtë një provë e bukur recesioni, kështu që ndjehem mirë për këtë, përveç kësaj po i shtoj biznesit tim më shumë si të kesh rryma të shumta të të ardhurave tani.

Gjithashtu unë do të thosha dobësitë numër një për të qenë një shkrimtar i pavarur është se po tregtoni kohën tuaj për para.

Pra, nëse doni të shkoni me pushime Sikur nuk do të paguheni gjatë kësaj, ose nëse e dini se doni të merrni leje lindjeje ose diçka tjetër Ju nuk do të paguheni.

Ashtu si të mendosh në të ardhmen për të pasur një familje dhe gjëra të tjera. Unë dua të sigurohem që kam disa rryma më pasive të të ardhurave. Por ndihem mirë. Ndihem i ngazëllyer për të ardhmen dhe mendoj se kjo është një mundësi vërtet emocionuese. Artikuj Mirë Mirë Po për markat e bukurisë Dhe pastaj biznesi im tjetër është biznesi im i pavarur i stërvitjes së shkrimeve, unë ofroj programe mentorimi një-për-një si dhe vetëm thirrje të pavarura me shkrim Ju duhet ndihmë për të kaluar një bllok Dhe në dy muajt e ardhshëm.

Por deri atëherë kam disa pagesa falas në faqen time të internetit që janë vërtet të dobishme për njerëzit që fillojnë biznesin e tyre, i cili përfshin një llogaritës të pavarur të shkallës së shkrimit, ku unë bëra të gjithë punën për ju se sa duhet të ngarkonit?

Dhe pastaj unë gjithashtu kam një komplet të ftohtë pitching i cili ka të gjitha modelet që unë përdor për të marrë klientë të pavarur me shkrim kur fillova për herë të parë, kështu që ju e shkarkoni atë dhe në thelb ju jep të gjitha udhëzimet se si ta bëni atë të ndodhë për veten tuaj, dhe të merrni Libri i plotë i klientëve dhe fitoni para.

Tingëllon shumë mirë! Kështu që me siguri do të ndajmë lidhjet.

Po, do të ishte shumë mirë.

Mirë Ishte shumë mirë të flisja me ju sot, shkrimtar i pavarur dhe një trajner

Comments (0)

Lini një koment