Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
 

14 Fleksibiliteti në shembujt e vendit të punës

Fleksibiliteti në shembujt e vendit të punës

Kohët e fundit, është bërë gjithnjë e më e rëndësishme të zbatohet fleksibiliteti në vendin e punës për të gjitha kompanitë - madje edhe ato që nuk ishin aq të interesuara për punët e telekomunikacionit, duke detyruar transformimin dixhital të ndodhë më shpejt.

Sidoqoftë, nuk është gjithmonë kaq e thjeshtë të kalosh nga një konfigurim standard zyre në një organizatë të plotë pune, dhe për disa kompani mund të jetë një luftë për ta mbajtur atë duke vazhduar për një kohë të gjatë.

Ne e pyetëm komunitetin e ekspertëve për shembujt e tyre të fleksibilitetit në vendin e punës dhe këtu janë përgjigjet e tyre, disa prej tyre mund t'ju ndihmojnë për punën tuaj nga vendosja e shtëpisë!

A keni qenë në gjendje të dëshmoni, përjetoni ose vendosni fleksibilitet në vendin e punës? A keni një shembull për të ndarë, së bashku me komentin tuaj? A funksionoi, çfarë mund të përmirësohej, rekomandimet tuaja personale?

D’vorah Graeser: komunikim i hapur, punë e fortë në ekip dhe kurrë mos ndaloni së mësuari

KISSPatentështë me krenari një kompani plotësisht e largët. Ne kemi lirinë të zgjedhim kur dhe ku punojmë, sepse njerëzit e mëdhenj bëjnë punë të jashtëzakonshme kudo. Me një ekip global vjen krijimtaria e jashtëzakonshme.

Fleksibiliteti ynë në vendin e punës përqendrohet në:

Komunikimi i hapur - komunikimi është për punë të largët se çfarë oksigjeni është në jetë. Ne jemi të hapur dhe bashkëpunues.

Puna e fortë në ekip - ne punojmë për qëllime të përbashkëta dhe gjithmonë kemi shpinën e njëri-tjetrit.

Ndërtimi i marrëdhënieve - të punosh në një ekip të shpërndarë mund të ndjehen të vetmuar, por jo në KISSPatent. Nomadët dixhitalë udhëtojnë së bashku. Receta ushqimore ndajnë. Të apasionuarit pas sportit mbështesin njëri-tjetrin për të qenë aktivë dhe arritjen e pikave personale.

Asnjëherë mos ndaloni së mësuari - jeta nuk qëndron ende dhe as ne. Ne lexojmë libra frymëzues së bashku dhe marrim pjesë në konferenca në mënyrë që të rriten dhe të përmirësohen.

Këto janë disa nga njohuritë e mia kryesore që unë kam vendosur në vend nga të mësuarit se çfarë funksionon dhe çfarë nuk ka për të ofruar fleksibilitetin më të madh në vendin e punës.

D’vorah Graeser, Themeluese dhe CEO e KISSPatentD’vorah Graeser, Themeluese dhe CEO e KISSPatent
KISSPatent

Manny Hernandez: inkurajoni kreativitetin në ekipin tuaj duke udhëhequr me shembull

Përparimet e shpejta teknologjike, së bashku me ndryshimet e shpejta në tregjet globale dhe peizazhin politik, do të thotë se vendet e punës sot janë shpesh të paparashikueshme. duke e bërë më të rëndësishme se kurrë që ju dhe ekipi juaj të jeni fleksibël dhe të përgjegjshëm ndaj ndryshimit të papritur. Si drejtues, unë jam përgjegjës për zhvillimin e një kulture ekipore që vlerëson dhe inkurajon fleksibilitetin. Kjo është arsyeja pse unë e bëra detyrë të inkurajoja kreativitetin brenda ekipit tim dhe kjo me të vërtetë funksionon sepse kur njerëzve u jepet liri të jenë kreativë, ata ka të ngjarë ta kenë më të lehtë të përshtaten me mënyra të reja të punës, të gjejnë zgjidhje për problemet, dhe për të marrë vendime më të mira kur çështjet e papritura shfaqen. Inkurajoni kreativitetin në ekipin tuaj duke udhëhequr me shembull. Sugjeroni ide të reja vetë, dhe ftojini anëtarët e tjerë të ekipit të ofrojnë reagime dhe sugjerime. Jo vetëm që kjo do të inkurajojë një ndjenjë aventure, por gjithashtu do të nxisë bashkëpunimin dhe angazhimin në ekip.

Manny Hernandez është një CEO dhe bashkëthemelues i Wisdom Growth Wisdom, LLC. Ai është një tregtar i aftë dhe profesionist i teknologjisë së informacionit me mbi dhjetë vjet përvojë në arenën që zhvillohet me shpejtësi të marketingut me përgjigje të drejtpërdrejtë.Manny Hernandez është një CEO dhe bashkëthemelues i Wisdom Growth Wisdom, LLC. Ai është një tregtar i aftë dhe profesionist i teknologjisë së informacionit me mbi dhjetë vjet përvojë në arenën që zhvillohet me shpejtësi të marketingut me përgjigje të drejtpërdrejtë.
Wisdom Rritja e Pasurisë, LLC

Aastha Shah: shefi im më lejoi të kisha kohën e punës fleksibël

Unë jam i apasionuar pas mësimit të vallëzimit dhe po ndiqja mësimet e saj përveç punës time. Sidoqoftë, kishte një ndryshim në orarin e klasës që do të thoshte se duhej t’i ndaloja ato pasi u përplas me kohën time të zyrës.

Sa i kënaqur që mund të isha, shefi im më lejoi të kisha kohë pune fleksibël, në mënyrë që të vazhdoja me klasat e mia dhe të ndiqja pasionin tim.

Një mjedis i tillë i shëndetshëm dhe miqësor i punës është pa dyshim i mirënjohshëm.

Unë, Aastha Shah, jam një tregtar dixhital në Meetanshi, një kompani e zhvillimit Magento në Gujarat, Indi. Kryesisht, unë jam shkrimtar i kënaqur dhe dua të shkruaj gjithçka dhe gjithçka në lidhje me E-commerce. Gjithashtu, më pëlqen shumë vallëzimet dhe kam kohë cilësore familjare.Unë, Aastha Shah, jam një tregtar dixhital në Meetanshi, një kompani e zhvillimit Magento në Gujarat, Indi. Kryesisht, unë jam shkrimtar i kënaqur dhe dua të shkruaj gjithçka dhe gjithçka në lidhje me E-commerce. Gjithashtu, më pëlqen shumë vallëzimet dhe kam kohë cilësore familjare.
Aastha Shah - Marketer Dixhital në Meetanshi

Tom De Spiegelaere: kufizimi i takimeve dhe inkurajimi i një pune të ngjeshur

Unë gjej fleksibilitet në vendin e punës të jetë një faktor jashtëzakonisht i rëndësishëm në rritjen e moralit dhe mbajtjen e rrjedhjeve të lëngjeve krijuese.

Kufizimi i takimeve dhe inkurajimi i një jave të ngjeshur të punës janë dy strategji që unë i shoh më të efektshme. Kur filluam * kufizimin e takimeve *, ne në fakt u bëmë më produktivë dhe ekipi ndihej më i besuar me punën që po bënin. Më shumë se kaq, ne kemi mësuar të zhvillojmë takimet më efektive të mundshme të marketingut. Meetingdo takim filloi me një axhendë specifike dhe përfundoi me hapa veprues, kështu që të gjithë e dinin se cilat fusha janë absolute dhe cilat do të mund të ushtrojnë vendimmarrje fleksibël brenda

Të kesh një javë pune të ngjeshur * është një mënyrë e shkëlqyeshme për të inkurajuar fleksibilitetin. Pushimet më të gjata i lejojnë punonjësit të gëzojnë më shumë kohë personale dhe të kujdesen për shëndetin e tyre mendor. Kur ata marrin një periudhë pushimi më të gjatë, ata janë në gjendje të vijnë për të punuar më të përgatitur dhe ata do të kenë rimbushur bateritë e tyre krijuese.

Këto dy strategji fleksibiliteti kanë punuar për ne. Në fund të fundit, nuk ka të bëjë me sa orë keni futur, por cilësinë e punës që keni vendosur.

Inkurajimi i autonomisë, besimit dhe fleksibilitetit brenda ekipit me të vërtetë përmirësojnë punën e tyre dhe japin rezultate të shkëlqyera.

Tom De Spiegelaere, Themeluesi: Unë jam një tregtar dixhital në Brisbane, Australi. Më pëlqen ndërtimi i projekteve për tërë këtë faqe në internet. Bashkëpunimi është sekreti im, të punosh me njerëz që kanë aftësi plotësuese është tepër e fuqishme!Tom De Spiegelaere, Themeluesi: Unë jam një tregtar dixhital në Brisbane, Australi. Më pëlqen ndërtimi i projekteve për tërë këtë faqe në internet. Bashkëpunimi është sekreti im, të punosh me njerëz që kanë aftësi plotësuese është tepër e fuqishme!
Tom Spicky

Amit Gami: mësoni se si të buroni shpejt dhe të aplikoni aftësi që nuk keni

Këshilla më e madhe që do të jap është të mësoj se si të burosh shpejt dhe të zbatosh aftësi që nuk e ke aktualisht. Në një jetë ideale, nomade, ju do të dini se si të filloni një biznes nga fundi në fund. Kjo do të thotë që ju keni njohuri të sektorit, ekspertizë teknike në internet, aftësi marketing dhe përvojë të fortë në shitje. Në realitet, do të keni boshllëqe të mëdha të përcaktuara me aftësi dhe këto do të jenë fushat që prodhojnë tela. Sa shpejt mund t'i plotësoni këto boshllëqe sigurisht që do të kontribuoni në nivelin tuaj të suksesit. Ekzistojnë platforma fantastike të pavarur që ju lejojnë të buroni çdo lloj ekspertize kudo në botë. Përdorni këtë për të plotësuar zonat tuaja të rehatisë.

Amit Gami, Lidhja e bizneseve me zgjidhje të qëndrueshme për administrimin e mbeturinaveAmit Gami, Lidhja e bizneseve me zgjidhje të qëndrueshme për administrimin e mbeturinave
www.businesswasteguru.co.uk

Tomas Mertens: ulje e komunikimit, rritje e produktivitetit, aktiv dhe mënyrë jetese më e shëndetshme

Gjatë javëve të kaluara, ne vazhdimisht kapëm reagime nga ekipi ynë për të përmirësuar grupin tonë të largët të punës. Ne jemi mësuar të punojmë në distancë dhe të gjithë në ekip i shohin përfitimet, gjithashtu në një afat më të gjatë. Kjo është arsyeja pse ne kemi vendosur të qëndrojmë plotësisht të largët edhe tani që na lejohet të kthehemi në zyrat tona.

Anëtarët e ekipit tonë përmendën përfitimet e mëposhtme të stilit të largët të punës:

  • Reduktuar kohën dhe koston e transportit
  • Rritja e produktivitetit
  • Jetë më aktive dhe më sportive
  • Zakonet më të shëndetshme të ushqimit në vend të ushqimit të ushqyer

Kombinimi i këtyre përfitimeve dhe reagimet pozitive që dëgjojmë nga ekipi na ka bërë të vendosim të largohemi plotësisht.

Tomas MertensTomas Mertens
Tomas Mertens- owner at SolitaireParadise.com, one of the largest browser-based platforms for classic games such as solitaire

Shel Horowitz: Fleksibiliteti lejon biznesin tim të krijojë një model të ri

Si një këshilltar i gjelbër / social i përfitueshmërisë së ndërmarrësisë, unë i marr bizneset përtej qëndrueshmërisë së thjeshtë (status quo) për rigjenerimin (përmirësimin): Unë ndihmoj në zhvillimin dhe tregtimin e produkteve / shërbimeve fitimprurëse që e kthejnë urinë / varfërinë në bollëk, luftë në paqja dhe ndryshimi i klimës katastrofike në ekuilibrin planetar.

Arritja e kësaj pike ishte një evolucion gradual. Unë u përqëndrova në Internet dhe shkrime të marketingut të biznesit të vogël nga mishërimi im i mëparshëm si një dyqan për të rinisë të përqendruar në vend, duke filluar nga 1995, dhe fillova të shtoj barinj librash në 2004. Deri në 2002, pasi skandalet si Enron po dominonin në lajme, unë po filloja për të eksploruar idenë e etikës së biznesit dhe parimeve të gjelbërta si strategji suksesi. Kjo çoi pranë një përqëndrimi në marketing për bizneset e gjelbërt (dhe libri im i tetë, Marketingu Guerrilla Goes Green).

Kjo filloi të zgjerohet për bizneset, duke bërë një ndryshim në adresimin e sëmundjeve të tjera sociale - dhe përfundimisht duke shkuar përtej këshillimit dhe marketingut të marketingut vetëm duke menduar për strategjinë se si çdo kompani mund të ndërtojë ndryshime sociale dhe shërim planetar në produktet dhe shërbimet e tyre thelbësore (dhe libri im i 10-të , Marketingu Guerrilla për të Shëruar botën). Ndërsa ka qenë sfiduese për të gjetur klientë në këtë fushë - unë jam ende duke i bërë pjesën më të madhe të të ardhurave të mia si një konsulent botues - ata me të cilët kam punuar kanë gjetur përfitim të madh.

Shel Horowitz - Transformpreneur (sm) - Ekspert i përfitimit të përfitimeve të gjelbra / shndërruese Ndihmoni të gjeni vlerën në vlerat tuaja që nga viti 1981 - sepse transformimi i gjelbër / shoqëror nuk është thjesht i mirë për planetin - është * i shkëlqyeshëm * për çmimin tuaj të fundit. -autori fitues, 10 libra përfshirë marketing gueril për të shëruar botën.Shel Horowitz - Transformpreneur (sm) - Ekspert i përfitimit të përfitimeve të gjelbra / shndërruese Ndihmoni të gjeni vlerën në vlerat tuaja që nga viti 1981 - sepse transformimi i gjelbër / shoqëror nuk është thjesht i mirë për planetin - është * i shkëlqyeshëm * për çmimin tuaj të fundit. -autori fitues, 10 libra përfshirë marketing gueril për të shëruar botën.
Duke shkuar përtej qëndrueshmërisë

Kenny Trinh: prioritizoni rezultatet mbi oraret dhe rregullat

Unë jam themeluesi dhe CEO i një fillimi 2-vjeçar të mediave; ekipi ynë u transferua nga një apartament me 5 persona në 10 persona në një hapësirë ​​bashkëpunuese gati 7 muaj tani.

Unë i prioritizoj rezultatet mbi oraret dhe rregullat, për këtë arsye lejoj fleksibilitet në vendin e punës. Unë u jap punonjësve të mi një orar të caktuar për t'u ndjekur, por sigurohuni t'u tregoj atyre se mund ta thyejnë atë nëse jep rezultate më të mira. Një shembull i mirë i kësaj është të bësh një nga punonjësit e mi të bëjë një gjithçka më të fortë dhe ta bësh atë të mungojë ditën tjetër.

Do ta shfajësoj mungesën nëse punonjësi jep rezultate. Ka qenë si kjo për dy vitet e fundit që unë jam duke drejtuar biznesin tim dhe po funksionon mirë për mua deri më tani. Unë gjithashtu kam punonjësit e mi që punojnë nga shtëpia nëse është e nevojshme. Këto janë disa kompromise në oraret që lejojnë punonjësit e mi të arrijnë qëllimet e tyre përpara datës së planifikuar. Pra, po, besoj se fleksibiliteti në vendin e punës funksionon vërtet mirë për mua.

Kenny ndërtoi desktopin e tij të parë në moshën 10 vjeç dhe ai filloi të kodonte kur ishte 14 vjeç. Ai e di një ose dy gjëra kur bëhet fjalë për të gjetur një laptop të mirë dhe ai synon të ndajë gjithçka që di përmes faqeve të tij në internet.Kenny ndërtoi desktopin e tij të parë në moshën 10 vjeç dhe ai filloi të kodonte kur ishte 14 vjeç. Ai e di një ose dy gjëra kur bëhet fjalë për të gjetur një laptop të mirë dhe ai synon të ndajë gjithçka që di përmes faqeve të tij në internet.
Netbooknews

Alexis W: thirrjet janë të shpejta, koncize dhe të gjithë janë të përgatitur

Fleksibiliteti në vendin e punës për mua më dukej sikur po zhvendosja për të punuar nga shtëpia. Ky ka qenë një ndryshim i madh për mua dhe ka përmirësuar komunikimin me shefin tim në mënyrë të konsiderueshme, pasi thirrjet janë të shpejta, koncize dhe të gjithë janë të gatshëm të paraqesin të gjitha informacionet e nevojshme.

Deri më tani ajo ka funksionuar shumë mirë, dhe ka hapur diskutime për ta bërë atë një sistem më të përhershëm. Unë do të rekomandoja që pajisjet tona të hapësirës së punës (kompjuterët dhe telefonat) të bëhen më miqësorë për celularin.

Alexis W. Shkrimtar në PleasureBetterAlexis W. Shkrimtar në PleasureBetter
Kënaqësia më mirë

Chris Rowan: ul presionin ndaj punonjësve që ata të lëshojnë avullin

Që në fillim kemi ndarë të njëjtën hapësirë ​​të hapur, dhe një orar të rregullt 9 - 6. Puna në distancë nuk ishte aspak e lejuar, pasi ne donim të gjithë ekipin në zyrë, duke mbajtur vazhdimisht performancën individuale, dhe duke vrapuar në trajnime në sit kur e konsideruam të nevojshme. Por erdhi viti 2020, dhe posaçërisht në Barcelona, ​​një nga qytetet më të prekur.

Ne u detyruam të zhyten në zyrën e shtëpisë, dhe duke marrë parasysh rrethanat, vendosëm të ulnim presionin ndaj punonjësve, që ata të lëshonin avullin. Disa raste të veçanta si një shembull: kur projektuesi ynë erdhi tek ne duke kërkuar që të zhvendosim oraret në mënyrë që të fillon Ramazani dhe të punojmë nga agimi, ne pranuam menjëherë. Ai person jo vetëm që vazhdoi me produktivitetin e zakonshëm dhe me kohë, por madje prodhoi edhe dorëzime të jashtëzakonshme.

Diqka e ngjashme ndodhi me punonjësit që ishin jashtë vendit, zyra e shtëpisë na lejoi të vazhdonim me punë dhe trajnime, dhe ne riorganizuam oraret, duke kapërcyer oraret e të gjithëve për të përkuar në takime dhe njoftime.

Në rastin tonë, të kuptuarit e realitetit të ri na lejoi të adaptohemi dhe të mbijetojmë; Të qenit fleksibël na bëri të lulëzojmë dhe të kemi sukses: kemi mbajtur të ardhura, kemi rritur klientë, bashkëpunime dhe marrëveshje të reja.

Chris Rowan - Ekipi ynë filloi dy vjet më parë me një paketë të përulur prej pesë skuadrash menaxhuese, një stilist dhe një zhvillues, duke evoluar tek skuadra e re dhe kozmopolit e 20 personave që jemi sot. Vazhduam produktivë dhe shumë shpejt pasi u zgjeruam duke marrë përsipër një kompani turistike, një e-tregti dhe së fundmi, bar-in tonë.Chris Rowan - Ekipi ynë filloi dy vjet më parë me një paketë të përulur prej pesë skuadrash menaxhuese, një stilist dhe një zhvillues, duke evoluar tek skuadra e re dhe kozmopolit e 20 personave që jemi sot. Vazhduam produktivë dhe shumë shpejt pasi u zgjeruam duke marrë përsipër një kompani turistike, një e-tregti dhe së fundmi, bar-in tonë.
Agjensia

Shayan Fatani: Puna e shkathët është efektive pasi i bën parëndësishme kufijtë

Në një profesion si Marketingu Dixhital, ose ndonjë formë ose punë tjetër dixhitale që ju nevojitet të qëndroni të lidhur me audiencën globale, fleksibiliteti është thelbësor. Ju nuk mund të keni një orar tipik 9-5 sepse mund të jeni në një zonë të ndryshme kohore dhe disa detyra ose përpjekje të caktuara janë kohë të ndjeshme dhe të varura nga audienca juaj jashtë vendit. Për shembull, nëse doni 100,000 mbresa në postimin tuaj në Facebook nga rajoni i SH.B.A. por ju i postoni ato pasdite nga një zonë tjetër kohore, NUK do t'ju marrë rezultate pasi audienca amerikane është kryesisht aktive rreth orës 12-2 pasdite.

Cila është arsyeja pse puna e shkathët është efektive pasi i bën kufijtë të parëndësishëm në lidhje me një forcë pune dhe është e drejtuar nga qëllimi.

Shayan Fatani, Strategjik i marketingut dixhital, PureVPNShayan Fatani, Strategjik i marketingut dixhital, PureVPN
PureVPN

Nelia: riorientohet nga tregtimi me kohë në qasjen e tregtisë me dhoma

Ne kemi menduar shumë se si t'i bëjmë punonjësit tanë më efektivë në vendet e tyre të punës. Duke punuar në industrinë e teknologjisë ne ende kuptojmë se biznesi varet nga njerëzit. Kur njerëzit janë të motivuar ata mund të ngjiten në çdo kodër dhe të respektojnë çdo detyrë. Ne kemi eksperimentuar me orarin e punës dhe e kemi bërë atë fleksibël - kështu që punonjësit erdhën në vendin e punës sa herë që dëshironin, ata thjesht duhet të punojnë për 8 orë / ditë. Ajo krijoi një rrëmujë me takimet dhe sinkronizimin midis ekipeve. Pastaj vendosëm të riorientojmë përcjelljen tonë, nga koha e tregtimit deri te qasja e tregtimit të qëllimeve. Nëse këtë rast skuadra ka një qëllim që të arrihet, për shembull, integroni sistemin e pagesave në faqen e internetit deri të hënën. Nëse e përmbushin detyrën të premten pasdite ata kanë kohë të lirë. Kjo u vlerësua shumë nga punonjësit tanë, ata bënë çmos që sistemi të funksionojë më shpejt në mënyrë që të ketë një fundjavë më të gjatë. Por kini kujdes me këtë qasje, qëllimet duhet të jenë të arritshme deri në atë kohë, në një rast tjetër, skuadra do të jetë më e demotivuar sesa e motivuar.

NeliaNelia
GTM Plus gtm-plus.com, kompani teknologjike, ndërtimin e programeve elektronike për tregtinë elektronike.

Gaurav Sharma: siguria në internet, procesi i biznesit dhe transformimi dixhital

Industria e financave është ndoshta një nga shembujt më të këqij kur bëhet fjalë për fleksibilitetin e vendit të punës. Orët janë të gjata dhe brutale dhe kultura është ajo e konkurrencës së prerë. Sidoqoftë, kufizimet e fundit e kanë detyruar industrinë të bëjë një ndryshim dhe të lejojë më shumë fleksibilitet dhe unë kam ndihmuar klientët e mi në tranzicion.

  • 1. Prioriteti i parë është gjithmonë siguria në internet. Puna nga shtëpia ose opsionet e tjera fleksibile paraqet një sfidë në aspektin e sigurisë sepse bankat dhe institucionet financiare janë shënjestra me lëng për aktorët me qëllim të keq. Pra, rendi i parë i biznesit është vendosja e mjeteve të duhura dhe ofrimi i trajnimeve për stafin për të parandaluar kundër përpjekjeve të phishing etj.
  • 2. Hapi tjetër është optimizimi i proceseve të biznesit. Disa nga klientët e mi tashmë kishin shërbim të jashtëm nga disa prej proceseve të biznesit të tyre dhe ata janë ata që tani janë të shkathët dhe më të aftë për t'u marrë me situatën. Për të tjerët, ne jemi duke punuar shumë për të rregulluar rrjedhën e punës dhe krijimin e proceseve më fleksibël të biznesit.
  • 3. Tjetra, ne përqëndrohemi në përshpejtimin e transformimit dixhital të platformave të tyre të ofrimit të shërbimit dhe optimizimit të kanaleve. Por ky është një projekt afatgjatë.

Sigurisht që ka shumë më tepër që hyjnë në të dhe secilit klient ka nevojë për një zgjidhje të menjëhershme. Por është diçka për të cilën vlen të investohet - jo vetëm për t'u siguruar punonjësve tuaj fleksibilitetin në të cilin ata duhet të jenë më efektivë, por për të garuar në këtë model të ri të biznesit.

Gaurav Sharma, ish-Banker dhe Themelues i www.BankersByDay.com - ish-bankier (Drejtor i Asociuar, Bankë e Korporatave dhe Investimeve), konsulent financiar dhe themelues i www.BankersByDay.com. Konsultoj institucionet financiare dhe firmat fintech me strategjitë e tyre dixhitale.Gaurav Sharma, ish-Banker dhe Themelues i www.BankersByDay.com - ish-bankier (Drejtor i Asociuar, Bankë e Korporatave dhe Investimeve), konsulent financiar dhe themelues i www.BankersByDay.com. Konsultoj institucionet financiare dhe firmat fintech me strategjitë e tyre dixhitale.
www.BankersByDay.com

Nishant Sharma: filluam të përdorim mjetet G-suite për ta mbajtur ekipin tonë të paprekur

Që në ditët e para të punës nga shtëpia, filluam të përdorim mjetet G-Suite për të mbajtur ekipin tonë të paprekur, të lidhur dhe të punojë. Duke u nisur nga mjetet themelore të komunikimit, ne përdorim Google Hangout për komunikim të rregullt përmes mesazheve. Një mjet tjetër i rëndësishëm, i cili është pjesë e punës sonë nga rutina e shtëpisë, është Takimi Google. Shumë herë vjen kërkesa kur ne kemi nevojë të lidhemi përmes thirrjeve video ose të ndajmë ekranet për të udhëhequr një koleg gjatë një pengesë në rrugë.

Personalisht, kam filluar përdorimin e veçorive të Gmail më shpesh (përfshirë Detyrat, Mbani dhe Kalendarin).

Nishant Sharma, specialist i marketingut dixhitalNishant Sharma, specialist i marketingut dixhital
Ekipi juaj Në Indi
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
 

Artikuj të ngjashëm


Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
 

Comments (0)

Lini një koment

Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
 
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë
Siguroni biznesin tuaj ndërsa punoni në distancë